DUMINICA, 20 MARTIE 2016

Şi-au dorit mereu un aspect fără cusur! Extravaganţele vestimentare ale Elenei şi ale lui Nicu Ceauşescu

Soţilor Ceauşescu le plăcea să se gătească, foloseau ţesături fine cumpărate din străinătate, apă scumpă de colonie şi seturi impresionante de bijuterii. În spatele imaginii pe care Elena şi Nicolae Ceauşescu o afişau se ascundea o întreagă echipă care muncea la foc continuu pentru aspectul fără cusur al acestora şi se spunea că soţia dictatorului avea chiar şi un stilist.

Elenei îi plăcea să atragă toate privirile. A fost o femeie elegantă, iar cei care au cunoscut-o spun că avea o garderobă de invidiat. Destul de conservatoare, dictatoarea purta haine sobre, întotdeauna clasice, rafinate şi foarte bine lucrate.

Deţinea multe haine veritabile de blană, avea peste 40 la număr, o colecţie impresionantă de bijuterii, diamante veritabile şi multe alte accesorii de o valoare şi o eleganţă răsunătoare. Însă în România se sfia să apară îmbrăcată într-o haină de blană veritabilă pentru că modestia era cuvântul de ordine în perioada ceauşistă.

Elena era pasionată de tot ce se purta în străinătate, iar Patricia Nixon îi era sursă de inspiraţie în materie de vestimentaţie. Elena şi Nicolae Ceauşescu aveau în fiecare ambasadă un om însărcinat cu achiziţionarea modelelor care erau în vogă.

În garderoba Elenei Ceauşescu se aflau haine croite special pentru aceasta şi care îşi găseau sursa de inspiraţie în stilul marilor branduri din străinătate, dar se spune că avea şi piese originale. Modelele erau unice, nicidecum în serie aşa cum se confecţionau hainele româneşti în perioada ceauşistă.

Tovarăşa avea costume numai din materiale bune, frumoase şi de calitate. Elena Ceauşescu avea o croitoreasă nemţoaică, o fostă angajată a Casei Regale, căci pretenţiile ei erau foarte ridicate, nu îi plăcea să meargă cu aceeaşi rochie în două ţări. Garderoba ei număra vreo 700 de umeraşe. Pe lângă hainele de "primă doamnă",  păstra şi hainele "de domnişoară", ca să-i amintească de unde a plecat.

Aflaţi mai multe detalii urmărind materialul video de mai sus!

Foto: dcnews.ro

M.T.

COMENTARII

DOSARELE VIP

Cristina Spătar, destăinuiri incredibile! Bărbaţii puternici care au cucerit-o pe divă

acum 4 zile

Este râvnită de mulţi bărbaţi şi cum să nu fie ei atraşi când nici nu ai zice că a împlinit 44 de primăveri şi că are doi copii acasă. Vedeta afişează o siluetă de invidiat şi cu noile silicoane, este din ce în ce mai sexy. A avut o perioadă destul de dificilă, dar şi-a...

DOSARELE VIP

Marian Ionescu, seducătorul showbiz-ului! Ce frumuseţi i-au trecut prin dormitor

acum 4 zile

Trecutul amoros al lui Marian Ionescu e mai stufos decât discografia formaţiei din care face parte. Noi ştim totul şi analizăm în cele mai mici detalii viaţa amoroasă a chitaristului. A iubit mult frumuseţile mondene. Probabil adversarii lui s-au întrebat ce secret are de i-au căzut...

DOSARELE VIP

A făcut prăpăd în showbiz! Cine a suspinat după Jojo?

acum 4 zile

Conştientă de atuurile ei, Jojo a făcut prăpăd în showbiz. De-a lungul timpului, a stârnit imaginaţia multor bărbaţi prin apariţiile sexy. Blondina şi-a etalat formele frumos conturale nu doar în pictoriale din revistele destinate bărbaţilor, ci şi în scenele nud din filmul...

DOSARELE VIP

Cele mai fierbinți povești de amor ale Zăvorancei. Vedeta, magnet pentru bărbați celebri

acum 11 zile

De-a lungul timpului, Oana Zăvoranu a cucerit bărbaţi care mai de care mai faimoşi sau mai râvniţi.

DOSARELE VIP

Cum a reușit Claudiu Niculescu să o ducă pe Diana Munteanu în fața altarului

acum 11 zile

Frumusețea Dianei Munteanu a ajuns și peste hotare, iar mulți bărbați au fost cuceriți de ea. Numai Claudiu Niculescu a reușit să o ducă în fața altarului. Mircea Zara, bun prieten cu Diana, a vorbit și despre întâlnirile acesteia cu Enrique Iglesias, dar și despre alegerile sale...

Cele mai noi stiri
Star Zodiac
Vezi mai multe »
Refresh by Oana Turcu
Vezi mai multe »
Dincolo de aparente
Vezi mai multe »
STAR MATINAL DE WEEK END
Vezi mai multe »
Dosarele V.I.P
Vezi mai multe »
Jurnalul.ro
Vezi mai multe »
SpyNews.ro
Vezi mai multe »
ZU TV
Observator.TV
Vezi mai multe »

ZooMumba

Construieste-ti propriul tau Zoo Mai stai pe ganduri? Construieste-ti propriul tau Zoo si populeaza-l cu cei mai draguti puisori de animale. Atrage-ti vizitatorii in gradina ta zoologica construind habitate pentru animale si multe alte atractii!

Farmerama

Bucura-te de viata la tara la cote maxime! Cultiva, fertilizeaza si strange-ti recolta. Creste animale si fa comert cu alti fermieri. Joaca-te intro lume animata inspirata din universul rural si bucura-te de facilitatile oferite de comunitatea de fermieri. Distractie ca la carte pentru fermieri de toate varstele!

Battlestar Galactica

De partea cui eşti? Oameni sau Cyloni? Alegerea este a ta! Lanseaza-te in captivantul univers al binecunoscutului serial SF. Interactioneaza cu personajele preferate, indeplineste misiuni provocatoare si piloteaza un Viper Colonial sau Raider Cylon sau alte nave de comanda nemaivazute pana acum. Dar mai intai, trebuie sa iei o decizie: vrei sa lupti pentru salvarea omenirii sau impotriva ei?

Dark Orbit

Fii un pilot de elita! DarkOrbit nu este doar un simplu joc de explorare spatiala. Construieste-ti un renume in compania ta si urca in grad, explorand si cucerind noi sectoare ale spatiului, totul intr-o lupta permanenta cu mii de jucatori din toata lumea.

SeaFight

Stapaneste cele 7 mari! Ridica steagul si participa in batalii navale in toate marile lumii! Bataliile, dorinta de libertate si averea te vor ghida! O aventura captivanta si spectaculoasa, livrata prin cea mai modern atehnologie, live, importiva jucatorilor din toata lumea.

Pirate Storm

Trăieşte o mega aventura piraterească! Navigaţi acum într-o aventură incredibilă! De la mările tropicale din Caraibe până la apele reci ale Nordului: în Pirate Storm, vă aşteaptă o lume plină de aventuri! Încarcă tunurile: Pirate Storme este un joc online cu piraţi şi de acţiune continuă! Joacă acum gratis!

Skyrama

La Skyrama, gestionezi un aeroport propriu şi vei petrece un timp minunat! Dar Skyrama oferă mult mai mult decât obişnuitele jocuri gratuite: Creează un aeroport propriu şi extinde-l (în funcţie de ideile tale) din ce în ce mai mult. Amplasează terminale pentru pasageri şi platforme de parcare pentru avioanele care aterizează.

DrakenSang

Saga Drakensang-Saga continuă online Umbrele trecutului reapar, răspândind frica şi teroarea: Cel mai de temut dragon din Lumea Altora a revenit! Alătură-te războinicilor sau magicienilor pentru a trăi aventuri epice şi a salva omenirea! Acest joc de rol te poartă într-o captivantă lume de fantezie 3D.

Deepolis

Scufundati-va si descoperiti fascinanta lume a oceanelor! Scufunda-te! Lupta in batalii subacvatice palpitante si explora adancurile oceanelor! Lupta alaturi de fractiunea ta pentru un viitor mai bun si cucereste adancimile marii! Ai calea libera!