Şi-au dorit mereu un aspect fără cusur! Extravaganţele vestimentare ale Elenei şi ale lui Nicu Ceauşescu

 
+2 click pentru
galerie

Soţilor Ceauşescu le plăcea să se gătească, foloseau ţesături fine cumpărate din străinătate, apă scumpă de colonie şi seturi impresionante de bijuterii. În spatele imaginii pe care Elena şi Nicolae Ceauşescu o afişau se ascundea o întreagă echipă care muncea la foc continuu pentru aspectul fără cusur al acestora şi se spunea că soţia dictatorului avea chiar şi un stilist.

Elenei îi plăcea să atragă toate privirile. A fost o femeie elegantă, iar cei care au cunoscut-o spun că avea o garderobă de invidiat. Destul de conservatoare, dictatoarea purta haine sobre, întotdeauna clasice, rafinate şi foarte bine lucrate.

Deţinea multe haine veritabile de blană, avea peste 40 la număr, o colecţie impresionantă de bijuterii, diamante veritabile şi multe alte accesorii de o valoare şi o eleganţă răsunătoare. Însă în România se sfia să apară îmbrăcată într-o haină de blană veritabilă pentru că modestia era cuvântul de ordine în perioada ceauşistă.

Elena era pasionată de tot ce se purta în străinătate, iar Patricia Nixon îi era sursă de inspiraţie în materie de vestimentaţie. Elena şi Nicolae Ceauşescu aveau în fiecare ambasadă un om însărcinat cu achiziţionarea modelelor care erau în vogă.

În garderoba Elenei Ceauşescu se aflau haine croite special pentru aceasta şi care îşi găseau sursa de inspiraţie în stilul marilor branduri din străinătate, dar se spune că avea şi piese originale. Modelele erau unice, nicidecum în serie aşa cum se confecţionau hainele româneşti în perioada ceauşistă.

Tovarăşa avea costume numai din materiale bune, frumoase şi de calitate. Elena Ceauşescu avea o croitoreasă nemţoaică, o fostă angajată a Casei Regale, căci pretenţiile ei erau foarte ridicate, nu îi plăcea să meargă cu aceeaşi rochie în două ţări. Garderoba ei număra vreo 700 de umeraşe. Pe lângă hainele de "primă doamnă",  păstra şi hainele "de domnişoară", ca să-i amintească de unde a plecat.

Aflaţi mai multe detalii urmărind materialul video de mai sus!

Foto: dcnews.ro

M.T.

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate