5 flori curgătoare pe care să le alegi pentru terasa ta

 

Folosindu-ți creativitatea și imaginația îți poți decora balconul într-un mod cu totul deosebit folosing flori curgătoare. Iată câteva specii de plante curgătoare de balcon ce vă pot înfrumuseța balconul:

1. Petuniile sunt unele dintre cele mai îndrăgite și populare flori, apreciate cel mai des în variantele multicolore. Ele înfloresc o perioadă îndelungată de timp, existând și perioade de repaos în care le poți susține cu fertilizatori și îngrășăminte, iar planta te va răsplăti din plin. 

2. Mușcatele sunt plante cu flori viu colorate, ușor de întreținut și înmulțit; specia curgătoare este una din cele mai frumoase, potrivită pentru balcon sau terasă. Aceste plante iubesc foarte mult soarele și necesită udări din abundență, cu pauze între ele, pentru a permite pământului să se usuce și  pentru a evita putregaiul. Mușcatele înfloresc din abundență și au flori viu colorate ce încânta ochiul prin contrastul cu verdele puternic al frunzelor.

3. Campanula este o plantă frumoasă, delicată, face flori mici, albe, bleu sau violet și crește sub formă de tufă bogată. Această plantă înflorește pentru o perioadă lungă de timp, și poate fi înmulțită prin semințe doar în luna august, prima înflorire urmând să aibă loc abia în anul următor.

 Pe timp de iarnă trebuie să o păstrezi într-o încăpere racoroasă, în care sunt cel mult 10 grade Celsius, dar nu sub 0 grade Celsius, fără să o uzi și fără pulverizări.

4. Fuchsia hybrida este un arbust ornamental cu flori frumoase, variat colorate în roz, violet, roșu, alb sau lila. Planta provine din America Centrală și de Sud, iar reprezentanțele genului sunt plante decorative prin flori, denumirea lor populară fiind cerceluș, de la asemănarea florilor cu cerceii. Acestei plante îi place umezeala, deci este recomandat să o pulverizați pe timp de vară, dar nu se dezvoltă bine în plin soare, ci adoră locurile ușor umbrite.

5.  Begonia, spectaculoasă și deosebită, cuprinde peste o mie de specii și varietăți. Florile sunt apreciate pentru strălucire și pentru inflorescențele bogate, cu culori vii și frumos contrastante cu frunzele: albe, galbene, roșii sau roz.  

Vezi cele mai noi oferte cu plante și flori scoase la vânzare pe Lajumate.ro. 

                 

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews