Afecțiuni care indică durerea de spate

 

Dacă te trezești cu dureri de spate și nu e din cauza poziției în care ai dormit sau în care obișnuiești să stai când lucrezi la birou, este posibil să fie vorba despre una dintre aceste afecțiuni.

  • Spondilită anchilozantă

Este un tip de artrită care afectează coloana vertebrală și articulațiile. Se manifestă prin apariția unei inflamații între vertebre sau la articulațiile dintre pelvis și coloana vertebrală. Durerea intensă simțită mai ales pe parcursul nopții și dimineața nu este singurul simptom. I se asociază rigiditatea în zona inferioară a spatelui.  

  • Pietre la rinichi

Dau dureri de spate și calculii renali, cum mai sunt numite pietrele care se formează la rinichi. Acestea sunt depuneri de calciu, minerale și săruri care îngreunează eliminarea urinei. Și în această situație durerea devine mai mare noaptea sau dimineața devreme din cauză cantității mari de urină care se acumulează în timpul odihnei nocturne.

  • Endometrioză

O afecțiune de care sunt suspectate femeile care au dureri de spate nocturne este endometrioza.  Ce se întâmplă de fapt? Țesutul care protejează uterul (endometru) și care îl căptușește se dezvoltă în afara lui, dincolo de marginile acestuia.  În mod normal, endometrul este eliminat pe durata menstruației, dar la cele care suferă de endometrioză țesutul rămâne în zona ovarelor, a trompei uterine dând dureri pe tot parcursul menstruației. Boala favorizează infertilitatea și se manifetsă prin dureri abdominale și de spate care cresc în intensitate noaptea.

  • Posibile tumori

La 90% dintre persoanele diagnosticate cu o afecțiune foarte gravă, tumoare spinală, durerea se numără printre simptome.  De obicei, nu cedează în urma unui tratament medicamentos, se accentuează noaptea, la așezarea la orizontală și după exerciții fizice. Durerea este însoțită de slăbire bruscă și de oboseală. 

Răsfoiește cele mai noi oferte cu articole sportive scoase la vânzare pe Lajumate.ro!

                          


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate