Alege un fier de călcat bun cu bani puțini

 

Pentru a-ți ușura orele pe care le petreci călcând, ai nevoie de un fier de călcat economic și de calitate. Vezi ce aspecte importante trebuie să ai în vedere:

Vremea fiarelor de călcat grele şi obositoare a trecut de mult. Acum,noile modele au tot felul de accesorii care te ajută să calci mai repede,programe adaptate ţesăturilor şi un consum redus de energie.

  • Puterea contează!

Puterea electrică a fierului de călcat este exprimată în waţi (W) şi este înscrisă pe ambalaj. Ea influenţează eficienţa şi capacitatea de uscare a fierului. La maşinile de călcat de uz casnic,puterea variază între 1.000 şi 2.000 de waţi.  Pentru eficienţă,este recomandat să alegi un fier de călcat de minimum 1.600 W.

  • O talpă performantă

Talpa maşinii de călcat poate fi realizată din oţel inoxidabil sau cromat,din teflon,aluminiu sau aliaje de palladium. Unele tipuri au talpa prevăzută cu orificii de ieşire a aburului,iar altele au o supra-talpă,care menajează ţesăturile fine,cum sunt mătasea şi voalul. În acest mod,nu mai este nevoie să protejezi haina cu o bucată de pânză. În plus,stofele sau mătasea nu capătă la călcat acel luciu neplăcut.

  • Accesorii diverse

Noile aparate de călcat au funcţia de aburire a ţesăturii,adică un jet puternic de abur,pentru texturile foarte greu de netezit. Altele au şi posibilitatea de a călca vertical. Rezervorul de apă are diverse capacităţi,deci poţi alege unul mai mare. Funcţia AutoClean permite îndepărtarea automată a calcarului care se formează în rezervorul de apă.

Dacă fierul nu are această funcţie,atunci periodic trebuie să torni în rezervor soluţie pentru curăţat şi laşi fierul în priză până când se consumă toată soluţia prin jetul de abur. Sau poţi folosi apă distilată parfumată,specială pentru fierul de călcat.

  • Reglarea temperaturii

Cu ajutorul butonului care reglează temperatura fierului în funcţie de materialul care trebuie să fie călcat,ai scăpat de grija de a scoate fierul din priză când se încinge prea tare şi de pericolul de-a strica hainele.

Poţi călca fără grijă mătasea,materialul sintetic sau bumbacul la temperatura  adecvată fiecărei fibre. Şi pentru că şi factura la electricitate este importantă,alege unul din modelele Eco de călcat,cu care poţi economisi atât energie,cât şi apă.  

Dacă ai nevoie de un fiert de călcat, intră pe Lajumate.ro să vezi cele mai noi oferte.

                       

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate