Anul acesta s-a dublat numărul joburilor disponibile pentru studenți

 

S-a dublat numărul joburilor disponibile pentru studenți, iar tot mai multe companii sunt interesate să angajeze tineri aflaţi în primii ani de facultate pentru roluri part-time. Şi în acest an, cele mai multe locuri de muncă pentru studenţi se regăsesc în domeniul IT.

În ultima lună, studenţii pot alege în această toamnă un loc de muncă din cele 315 joburi remote, 126 internship-uri şi 921 joburi part-time. Un total de 1.362 joburi, prin care se caută aproximativ 4.072 candidaţi în toată ţara.  

Anul acesta, cele mai multe locuri de muncă pentru studenţi se găsesc în domeniul IT, în special la categoria de joburi remote, dar există de asemenea joburi pentru operator procesare date sau suport helpdesk. Cele mai multe joburi remote sunt în Bucureşti (139), Timişoara (39), Cluj-Napoca (31), Iaşi (29), urmate de Sibiu, Oradea, Braşov, Tîrgu-Mureş şi Craiova.   

Firme din diverse domenii de activitate încep să îşi deschidă porţile şi oferă internship-uri tinerilor pasionaţi de domeniile IT, financiar şi audit, inginerie, vânzări, marketing şi resurse umane.

Cele mai multe oferte de joburi sunt în orașe ca Bucureşti (49), Timişoara (24) şi Braşov (11), urmate de centrele universitare Iaşi şi Cluj-Napoca cu câte 10 oferte fiecare, potrivit unui studiu realizat de Bestjobs.

Pentru studenţii care vor să îşi împartă timpul între cursuri şi un job part-time, unele companii scot la bătaie posturi de operator prelucrare date, lucrător comercial, operator interviu/sondaje de opinie, operator call center, profesor/educator, consultant vânzări, consultant relaţii clienţi, ofiţer colectare creanţe, recepţionist. Toate acestea preponderent în Bucureşti (368), Cluj-Napoca (116), Timişoara (91), Iaşi (74), Braşov (64), urmate de Sibiu (39), Arad (33), Oradea (26), Tîrgu-Mureş (23), Constanţa (22), Craiova (20) şi Galaţi (20).

Statisticile privind profilul candidaţilor indică faptul că pe lângă limba engleză, tinerii sunt de asemenea, vorbitori de limba franceză, spaniolă, italiană şi germană.  

Pe Lajumate.ro găsești peste 15.000 de anunțuri cu locuri de muncă în România.

                          


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate