Așa organizezi obiectele vechi cu valoare sentimentală pentru tine

 

Oamenii sunt obișnuiți să păstreze obiecte care să le amintească de diferite momente frumoase din viața lor. Problema care apare este cum organizezi obiectele vechi, cum le expui sau pur și simplu ce faci cu ele.

Obiectele vechi care au o valoare sentimentală trebuie privite cu o anume detașare.

 Nu lasa trecutul, oricat ar fi el de frumos sa copleseasca prezentul. Asa ca este bine sa fii cat mai organizata si mai pragmatica cu putinta. Nu putem pastra toate obiectele vechi, pentru ca nu traim in trecut, dar mai ales pentru ca daca le lasi sa se adune fara sa le organizezi isi vor pierde din valoare si iti va fi foarte greu sa mai vezi adevarata lor valoare.

Vorbește cu colecționari, să le afli valoarea.

Poti face o bucurie unui colectionar, poti face schimb de obiecte sau poti avea chiar tu colectia ta. Doneaza lucrurile la care renunti. In acest fel, stii ca altcineva se va bucura de ele, indiferent ca sunt haine, obiecte din ceramica sau jucarii din copilarie. Uneori se inchid in felul acesta niste cercuri care au minunate povesti si care merita stiute, vazute si admirate.

Organizează-le pe categorii si caută o nouă utilitate pentru aceste obiecte vechi.

 Sunt cu atat mai prezente in viata ta si te vor face sa te bucuri de ele daca vor fi utile.Portelanurile vechi pot fi pretioase obiecte de decor. Cestile minuscule d ecafea ale bunicii pe care nimeni nu le mai foloseste pot sa fie solnite pentru o masa d egala, suport pentru lumanari sau poti face cu ele suport pentru un platou etajat. Paharele de cristal desperecheata pot sa fie un inedit ansamblu pentru flori, iar vasele vechi din arama sau fonta sunt minunate pentru a organiza camara, sau bucataria.

Nu ezita să ceri sfatul unui specialist înainte de a le arunca pur și simplu

O persoana obiectiva si calificata te poate ajuta sa faci o selectie bun si corecata a obiectelor si iti poate evalua corect daca sunt sau nu valoroase. Evident ceea ce conteaza cand faci o selectie este valoarea lor sentimentala pentru tine. Este insa foarte important ca bagajul emotional, povestea acestor obiecte vechi sa fie spusa celor din generatia urmatoare, pentru a da mai departe povestea si sentimentele pe care fiecare dintre obiectele vechi o are.

Ia legătura cu colecționarii de pe Lajumate.ro, aici găsești peste 10.000 de oferte cu obiecte de colecție din care poți alege.  

                      

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews