Care este al doilea oraș, după București, la numărul de ansambluri rezidențiale

 

Cele mai multe proiecte rezidențiale din țară se găsesc în capitală, în timp ce, în următorul oraș clasat, numărul acestora se situează la mai puțin de jumătate.

Numărul de ansambluri existente într-un oraș nu reprezintă un indicator direct al volumului ofertei de locuințe noi – un cuvânt important de spus în acest sens îl are și amploarea respectivelor complexuri rezidențiale.

Interesul pentru segmentul rezidențial nou s-a triplat din 2012 încoace, astfel că, în momentul de față, 60% dintre potențialii cumpărători ar opta pentru o locuință nouă, în detrimentul uneia vechi. 

Odată cu revenirea pieței după perioada de recesiune, o serie de investitori se orientează spre zone mai bine cotate, din interiorul orașelor, cu acces la mijloacele de transport în comun și facilitățile urbane.

Piața timișoreană are în prezent un total de 182 de ansambluri rezidențiale, din care 88% de apartamente. 69 din total sunt disponibile spre vânzare, 56 au fost deja contractate, iar 57 așteaptă demararea lucrărilor. Și în orașul de pe Bega se observă aceeași tendință de „migrație” a dezvoltatorilor spre localitățile adiacente orașului – acestea atrag însă, în general, proiecte de mici dimensiuni (sub 100 de unități), fie de apartamente, fie de case. 

De departe însă, cel mai amplu proiect este investiția de 120 de milioane de euro, realizată de antreprenorul local Ovidiu Șandor, în ansamblul rezidențial ISHO: localizat în apropiere de centrul orașului, pe un fost teren industrial, acesta va cuprinde în doar trei ani 1.200 de apartamente, 50.000 mp de birouri, 1 hectar de spații verzi, o parcare de 2.000 de locuri, alături de o zonă de servicii și facilități sportive și culturale.  

Vezi cele mai noi oferte cu apartamente scoase la vânzare din București, pe HomeZZ.ro.

                 

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews