Care sunt cele mai toxice locuri de muncă pentru cei căsătoriți?

 

Pentru echilibrul unei relații domeniului de activitate al partenerilor este foarte important. Multe din locurile de muncă pot declanşa gelozie în cuplu, partenerii ajungând chiar să divorţeze din acest motiv.

Raportându-ne la datele privind ratele de divorţ şi stresul de la locul de muncă, cheatsheet.com a făcut topul joburilor care pot duce la destrămarea unei relaţii:

Un studiu realizat în 2010 şi publicat de „Journal of Police and Criminal Psychology“ a arătat că angajaţii din industria jocurilor de noroc au avut una dintre cele mai mari rate de divorţ. Au înregistrat o rată de 31,4%, procentul fiind foarte ridicat. 

  • Maseur terapeutic 

Conform studiului, rata divorţului pentru acest loc de muncă este foarte ridicată, la 38,2%. Având în vedere că munca implică interacţiunea fizică, probabil nici nu este nevoie să explicăm de ce această ocupaţie ar putea fi o povară într-o relaţie. „Ce tipuri de clienţi ai avut astăzi?“ şi „Ce ai făcut mai exact toată ziua?“ sunt întrebări de rutină pe care un terapeut lle poate auzi de la partener în fiecare zi.

  • Ospătar sau barman 

Barmanii nu ştiu niciodată la ce oră vor ajunge acasă de la job. De cele mai multe ori ei trebuie să aştepte până când toţi clienţii părăsesc barul. Conform studiului, barmanii au o rată a divorţului de 38,4%. Şi chelnerii se pot confrunta cu provocări asemănătoare atunci când vine vorba de menţinerea unei relaţii. 

  • Persoanele publice (actori, dansatori) 

Căsătoriile oamenilor faimoși şi divorţurile sunt cel mai adesea extrem de mediatizate. Cu o rată de divorţ de 28,5%, sportivii, actorii şi cântăreţii sunt supuşi bârfelor presei. Poate că şi natura industriei este cea care pune o presiune asupra relaţiilor: multe călătorii, faptul că sunt în centrul atenţiei şi stresul pot fi o povară asupra oricărui cuplu. 

Dacă ești în căutarea unui nou loc de muncă, atunci intră pe JobZZ.ro, ai peste 20.000 de oferte din care poți alege.

                       

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews