Casele sunt tot mai scumpe, dar devin accesibile pentru cumpărători. Cum este posibil?

 

Prețul caselor scoase la vânzare anul acesta este mai mare comparativ cu anii trecuți, dar achiziția lor devine tot mai accesibilă. Vezi cum:

Un cumpărător trebuie să dispună de circa 58.000 de euro pentru achiziţia unui apartament nou, cu o suprafaţă utilă de 50 de metri pătraţi.

Pe HomeZZ.ro găsești peste 75.000 de anunțuri cu apartamente de vânzare, la prețuri accesibile.

Dacă ne raportăm la salariul mediu net pe economie din ianuarie 2017 (ce ajungea la 2.300 de lei sau 510 euro pe lună), rezultă că pentru o asemenea tranzacţie sunt necesare aproape 114 salarii medii pe economie. Spre deosebire de anul trecut, când erau necesare 119 salarii (sau o perioadă de aproape 10 ani) pentru achiziționarea unei locuinţe cu o suprafaţă similară.

Datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că ritmul de majorare a salariilor l-a depăşit pe cel al preţurilor în 2016. Astfel, salariul mediu net s-a majorat cu 11,4%, de la 2.114 lei în decembrie 2015, la 2.354 de lei în decembrie 2016. Această evoluţie este  una firească, dat fiind că mulţi angajatori oferă bonusuri şi prime în perioada sărbătorilor.  

Dacă vrei să îți cumperi o casă, pe HomeZZ.ro găsești peste 30.000 de anunțuri cu vile și case scoase la vânzare din toate zonele țării.

                 

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate