Ce nu știai despre mașinile cu transmisie automată

 

Transmisiile automate fac condusul mult mai comod și mai ușor pentru mulți șoferi. Iată câteva lucruri pe care sigur nu le știai despre mașinile cu transmisie automată:

Mașinile care au cutie de viteză automată sunt mult mai ecomonice decât cele manuale.  E vorba de transmisia CVT pe care nu o au toate mașinile automate performante. Aceste cutii automate sunt recomandate pentru șoferii care petrec mult timp în aglomerația urbană.

Printr-o cutie automată se pierd mai mulți cai putere deoarece necesită mai multe sisteme pentru schimbare treptelor. Dacă la o mașină manuală șoferul cuplează și decuplează ambreiajul printr-o pedală, în cazul celei automate este necesară o putere hidraulică pentru schimbarea treptelor.

                 

Mașinile automate poluează mai mult din două motive simple. Pentru început aceste autoturisme sunt mai grele decât cele manuale ceea ce duce la un consum de carburant mult mai mare, prin urmare și o poluare mai mare.

Totodată cutiile automate schimbă vitezele la o turație mare și țin motorul turat mai mult timp.  

                 

Dacă ești în căutarea unei mașini, pe CarZZ.ro găsește atât autoturisme manuale cât și automate pentru toate buzunarele. Răsfoiește cele peste 100.000 de oferte cu mașini de vânzare din România și găsește  ce ți se potrivește.

 

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews