Ce trebuie să știi despre construcția casei în regim propriu! 5 aspecte importante

 

Dacă vrei să îți construiești casa în regim propriu iată cinci detalii care fac diferența și pe care trebuie să le iei în calcul:

1. Este foarte important să ai experiență în construcții. Cea mai bună alegere este să faci o practică pe un șantier și să pui umărul cu seriozitate la construcția altor case. O lecție teoretică nu se ridică la greutățile pe care le implică o experiență concretă.

Stabileste exact din ce fel de materiale iti vei construi casa si intoarce-te pentru detalii si la arhitect si la inginerul constructor.

2. Constructia unei case in regie proprie implică să ai cunoștinte în ceea ce  priveste materialele necesare. Fa un plan si o lista de necesitati si contracteaza materialele. In felul acesta nu te vei trezi ca vine iarna si nu nu ai de unde procura tigla pentru acoperis. Raporteaza etapele de constructie la timp si incadreaza activitatile in acord cu vremea de afara. Adica finisajele de interior, iarna si ridicarea peretilor, vara.

3. Apeleaza la informatiile pe care le gasesti in mediul online. Este obligatoriu sa stabilesti exact ce vrei si sa stai de vorba cu un arhitect care sa te sfatuiasa si care sa-ti faca un plan de arhitectura si un plan de constructie. Trebuie sa intelegi ca un profesionist toate detaliile acestui plan. Constructia unei case in regie proprie este o treaba mai complicata decat pare la prima vedere.

4. Începe constructia casei in aprilie, astfel incat sa ai timp suficient pentru a duce casa pana la nivelul in care sa fie protejata de intimperiile din cursul toamnei si iernii, adica sa fie complet inchisa, cu acoperis si ferestre. Daca incepi in iulie, august toarna doar structura fundatiei si betoanele, pentru ca degradarea din cursul iernii sa fie cat mai mica apoi reia constructia in primavara. Daca incepi primavara devreme poti lucra in cursul lunilor de toamna si iarna in interior. Momentul in care incepi constructia este esential, dar stabileste acest lucru inainte de  bate palma cu furnizorii de materiale, pentru ca acestea sa nu se degradeze asteptand sa fie puse la locul lor, in timpul toamnei si al iernii. 

5. Negociaza preturile materialelor si fa contracte prealabile. Fa contractele cu furnizorii in perioada in care materialele de constructie se vand mai prost (toamna si iarna – ideale sunt lunile noiembrie, decembrie si ianuarie). Eventual obliga furnizorul sa fie serios platind un avans si stabileste ca livrarea sa se faca in cursul primaverii (aprilie, mai). Tine o evidenta a cheltuielilor si pastreaza chitantele. Tine cont ca furnizorii de materiale sunt interesati de comenzi mari si tind sa treaca pe planul doi onorarea unor comenzi mici cu persoane private, cum sunt cele in cazul in care alegi sa mergi pe ideea de a-ti face casa in regie proprie. 

Pentru materiale de construcții și amenajări consultă ofertele de pe Lajumate.ro, ai peste 5.000 de anunțuri din care poți alege. 

                    

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate