Cele mai scumpe rase de câini!

 

Câinele este cel mai bun prieten al omului, iar inteligența și dragostea lui nu poate lăsa indiferent niciun iubitor de animale. Iată care sunt cele mai scumpe rase de câini:

1. Löwchens este supranumit și „micul câine-leu“

Atent și calm, este un câine foarte afectuos cu stăpânii și are nevoie de multă atenție. Există doar câteva sute de exemplare în toată lumea, de aceea prețul unui individ poate să atingă sume care se termină cu patru zerouri!

2. Pharaoh Hound sau Câinele Faraonilor

Conform datelor istorice, cel mai vechi câine domesticit de om. Imagini pictate cu acest tip de câine datează din Egiptul antic, pe inscripții vechi de peste 4.000 de ani.

Este considerat imaginea emblematică a Maltei, unde este folosit la vânătoarea de iepuri. Cu o constituție altletică, inteligent, acesta are nevoie de mult spațiu pentru a se putea zbenghui în voie. 

3. Mastiff-ul tibetan

Câinele este folosit de vechi populații nomade din China, Nepal și Tibet. Rolul pentru a proteja prădătorii turmele de oi. Indivizii au talie mare, un aspect masiv, leonin, și sunt extrem de protectori și de fideli.

Pot cântări peste 70 de kilograme și valorează sume cu trei zerouri la sfârșit. 

4. Câinele siberian din rasa Samoyed

Acesta face parte din familia câinilor Spitz, care mai poartă denumirea de „câini primitivi“,cu trimitere la originea lui veche și puritatea tiparului genetic. A fost domesticit acum 3.000 de ani, fiind folosit pentru tractarea saniei și mânarea turmelor de reni. Culoarea blănii pufoase este de un alb pur, care îi oferă un aspect deosebit. Este un cățel iubitor și jucăuș, și există exemplare pentru care se cer sume considerabile. 

5. Câinele din rasa Azawakh

Originar din vestul Africii, este înalt, slab și are ochii de culoarea alunii. Arborează un aer regal iar mișcările au o grație felină. Blana are de obicei culoarea nisipului sau maro. Indivizii sunt extrem de energici și au nevoie de multă mișcare. 

Vezi care sunt cele mai scumpe rase de câini scoase la vânzare pe Lajumate.ro.

               

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate