Cum să reușești să alergi din plăcere

 

Sunt foarte multe exerciții fizice pe care le poți include în antrenamentul zilnic, dar alergatul este principalul sport practicat de cei mai mulți dintre noi. El ajută întregul organism să funcționeze mai bine prin stimularea circulației sangvine, fiind benefic pentru persoanele care suferă de obezitate, diabet, boli cardiace, tensiune arterială. 

Știm că sportul este necesar pentru menținerea sănătății, dar și pentru a te menține în formă. Dar, mulți oameni își pierd adesea interesul în timp ce aleargă și decid să renunțe. Prin urmare, au nevoie de ceva care să le stârnească interesul și să le ofere plăcere. Sunt câteva modalitățile prin care ei se pot bucura de alergat, și anume:

  • Ascultă muzică

Timpul în care alergi poate fi mai puțin monoton dacă alegi să asculți muzică. Poate nu ai observat, dar s-a demonstrat că atunci când asculți muzică în căști în timp ce ești plecată la drum lung distanța pare mai scurtă. Acest lucru se întâmplă deoarece muzica stimulează creierul să se concentreze mai mult și să îndeplinească sarcina. Așadar, nu pleca de acasă fără telefon sau mp3 și căști. Ascultă în timp ce alergi muzica preferată.

  • Vorbește cu prietena/prietenul cu care alergi

Dacă ieși în parc să alergi cu încă o persoană, antrenamentul este mult mai plăcut și interesant. Chiar păstrează o concurență sănătoasă și amândoi vă încurajați ca să alergați cât mai mult!

  • Concentrează-te

Dacă te concentrezi în timp ce alergi, te încurajezi să-ți atingi obiectivele. Setează-ți o anumită limită și încăpățânează-te să o atingi. Acest scop îți va stimula puterea de concentrare și apoi totul va deveni obișnuință.

  • Setează-ți un traseu

Traseul de alergat trebuie să fie o cale sănătoasă prin care poți consuma mai mult oxigen și să te relaxezi.  Cea mai bună variantă ar fi aleea din parc, care este înconjurată de verdeață și flori. Acest tip de peisaj te face să te simți mai bine și mulțumită de rezultatele obținute.  

Intră pe Lajumate.ro și răsfoiește cele peste 55.000 de oferte cu produse pentru sport și timp liber

                         


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate