Cum spălau românii rufele în urmă cu 100 de ani

 

În Antichitate, oamenii spălau rufele întinzandu-le pe stanci si frecandu-le cu nisip, dupa care indepartau mizeria in raurile din apropiere. Românii au inventat săpunul din grăsime de animale sacrificate pentru a curata si improspata hainele, practica familiara, inca, bunicilor nostri de la sate.

Prima „masina” de spalat rufe a fost inventata in 1797 si nu a fost altceva decât o bucata de lemn sau de tabla ondulata, de care rufele ude erau frecate in timpul spalarii.

Mașina de spălat de atunci imita miscarile unui brat uman pe o placa de spalare, prin utilizarea unui levier pentru mutarea unei suprafete curbate peste o alta suprafata curbata si prin frecarea hainelor intre doua suprafete striate. Acest tip de masina de spalat a fost patentat in 1846 in SUA si a supravietuit pana in 1927 in catalogul intreprinderilor de retail Montgomery Ward.

Americanul James King a patentat, insa, in 1851 prima masina de spalat care folosea un tambur. Aceasta a fost, de altfel, prima masina moderna de spalat rufe, desi functiona manual.

 

In prezent, masinile de spalat rufe sunt foarte avansate din punct de vedere tehnologic, orientate sa satisfaca noi nevoi ale societatii, printre care eficienta energetica si protectia consumatorului. 

Pe Lajumate.ro găsești peste 2.500 de oferte cu mașini de spălat scoase la vânzare la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.  

                         


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate