Destinații de toamnă care îți vor alunga nostalgia!

 

Toamna preţurile la bilete de avion sunt atât de mici încât merită să te prezinţi la aeroport chiar şi pentru o escapadă de weekend. Ca să fie mai uşor de ales încotro îţi poţi lua zborul la propriu, iată o listă cu opt destinaţii ideale pentru o călătorie toamna:

  • Oslo, Norvegia

Dacă vrei să vezi civilizaţia la capacitatea ei maximă, plănuieşte o călătorie la Oslo. Călătorilor de acolo nu li se cere să valideze cardurile de metrou pentru că statul nu se teme că va fi furat, cetăţenii te ajută cu dragă inimă să le descoperi oraşul, iar dacă se întâmplă să-ţi uiţi telefonul pe o bancă în parc îl poţi recupera din acelaşi loc.

  • Londra, Regatul Unit

Iubitorii de bere şi de costume tradiţionale nemţeşti se vor bucura să afle că în Londra lui octombrie se întâmplă cel mai mare Oktoberfest din întregul Regat Unit. Tot aici poţi face o plimbare pe străzile din  East End, încărcate de magazine retro, graffiti şi pieţe cu de toate. Un cartier cunoscut în trecut pentru sărăcie şi criminalitate, East End este în prezent o comoară cu istorie, unde comunităţi de imigranţi din toate colţurile lumii şi-au însemnat puternic semnele trecerii.

  • Palermo, Italia

Oraşele care de-a lungul istoriei au fost ocupate succesiv de greci, romani, normazi, spanioli, austrieci şi arabi sunt o sursă de inspiraţie atunci când vorbim de îmbinarea culturilor atât de diferite. Fie că eşti familiar cu limba italiană sau nu, câteva cuvinte din gastronomia locală te ajută să savurezi experienţa: arancini (bulgări de orez umpluţi cu carne sau legume şi prăjiţi cu ou şi pesmet), cannoli (un desert în formă de tub umplut cu brânză ricotta, vanilie, fistic) şi panella di ceci (preparate tradiţionale din năut şi alte ingrediente, îmbrăcate într-o chiflă).   

  • Bristol, Regatul Unit

Este un port care şi-a clădit faima pe seama transportului de condimente, tutun şi zahăr, actualmente un centru universitar şi un amalgam de artişti, Bristol a fost desemnat cel mai potrivit oraş britanic unde să ajungi. Ca să-i înţelegi originile o vizită în zona portuară şi la muzeul de istorie M Shed din zonă sunt necesare. Poţi observa, în timp ce bei o cafea pe străzile oraşului, graffitiurile artistului local Banksy, cunoscute în întreaga lume.  

Vezi cele mai noi oferte de Turism-Cazare de pe Lajumate.ro!

                 

 

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate