Îmbunătățește-ți confortul în propria locuință. Vezi cum!

 

Oamenii petrec peste 85% din timp în interiorul clădirilor, iar asigurarea unui confort maxim al propriei locuințe este importantă. Iată cum îți poți îmbunătății confortul în propria locuință:

Atunci când îți construiești sau îți repari  locuinţa, trebuie să ai în vedere confortul pe care îl va aduce acesta, dar şi alte beneficii ale unei clădiri optimizate. De exemplu, un studiu al Consiliului Mondial pentru Clădiri Verzi arată că accesul către ferestre cu vedere în exterior îmbunătăţeşte funcţiile cognitive şi memoria cu 10-25%, iar în spitale reduce timpul de spitalizare cu 8,5%.

Astfel, lumina naturală la locul de muncă creşte productivitatea lucrătorilor cu 18%, la şcoală îmbunătăţeşte performanţele elevilor cu 5-14%, iar în magazine cresc vânzările cu 15-40%. Mai mult, iluminatul artificial corespunzător creşte productivitatea cu 23%, ventilarea adecvată creşte productivitatea cu 5-14%, iar controlul individual al temperaturii creşte productivitatea cu 3%.

 Echipamentele moderne, care funcţionează cu energie electrică, cum sunt pompele de căldură, pot furniza agent termic corespunzător atingerii confortului termic şi sunt prietenoase cu mediul, în special dacă energia electrică folosită este produsă local, din surse regenerabile.

 Ventilarea, fie că se face pe cale naturală, prin deschiderea geamurilor, fie că se face mecanic, prin intermediul unei instalaţii de ventilare, reîmprospătarea aerului din clădiri este necesară menţinerii unei calităţi adecvate a aerului.

În camerele în care apar degajări mari de umiditate, respectiv bucătăriile şi băile, este necesară amplasarea de mijloace de ventilare – geamuri sau ventilatoare, respectiv hotă pentru bucătărie. În caz contrar, umiditatea contribuie în timp la dezvoltarea igrasiei şi a mucegaiurilor. De aceea, umiditatea trebuie evacuată înainte să condenseze pe suprafeţe solide.  

Găsește o locuință potrivită pentru tine pe HomeZZ.ro, ai peste 200.000 de oferte imobiliare din care poți alege.

                 

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate