În câți ani îți poți plăti apartamentul dacă câștigi salariul mediu

 

Tot mai mulți români își cumpără apartamente apelând la creditele din bănci, iar comparativ cu alți ani împrumuturile pot fi acoperite mult mai ușor datorită salariilor mai mari și prețurilor mai mici pe metru pătrat.

Dacă în 2009 un român își putea achiziționa un apartament plătind rate la bancă timp de aproximativ 30 de ani, acum acest proces este mult mai ușor de făcut datorită salariului mediu net si cursului de schimb leu-euro.

Specialiștii au calculat că este necesară o perioadă de sub 10 ani pentru a acoperi suma plătită pentru un apartament cu 2 camere, comparativ cu 33 de ani , în 2008.

              

Datele Băncii Centrale arată că numărul apartamentelor livrate pe piață este într- o continuă creștere. În total, peste 6.000 de locuințe noi se află în acest moment în construcție în  Bucuresti.

Numărul persoanelor care au credite pentru achiziționarea de locuințe a crescut in perioada de dupa criza financiară, și a depășit în prezent cu peste 50% numărul debitorilor care au obținut un asemenea credit in 2008, arată datele BNR. 

              

Dacă vrei să îți cumperi o locuință, acum este momentul potrivit pentru a face asta, intră pe HomeZZ.ro și răsfoiește cele peste 160.000 oferte imobiliare și găsește casa visurilor tale. Vinde vechea locuință postând anunț gratuit pe HomeZZ.ro și milioane de români îl pot vedea chiar acum.

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate