În caz de seism cele mai înalte zone ale capitalei sunt cele mai sigure. Vezi care sunt acestea!

 

Cele mai înalte zone ale capitalei sunt și cele mai sigure, în caz de seism, după spusele specialiștilor în domeniu.

Conform cercetărilor "platoul dinspre Drumul Taberei, inclusiv locul unde se află acum Palatul Parlamentului, crește cu aproximativ 4 milimetri în fiecare an. Zona Berceni, în schimb, se scufundă 5 milimetri anual, iar acolo va fi o mare depresiune", a explicat  seismologul Gheorghe Mărmureanu, președintele de onoare al Institutului pentru Fizica Pământului.

Pe HomeZZ.ro găsești peste 1.000 de anunțuri cu apartamente de vânzare din Drumul Taberei, la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.

Cele mai vulnerabile persoane sunt cele care locuiesc, lucrează sau petrec timp în zone cu înalt risc seismic. În această categorie intră clădirile cu bulină roșie, găsite mai ales în centrul Bucureștiului. Totodată, se pot face diferențieri și în funcție de poziționare în oraș.

Alte zone cu un mare risc seismic se găsesc unde există pământ nisipos și apă. Există clădiri care nu ar fi trebuit autorizate  pentru a fi construite, mai ales în centrul capitalei. Dar cu toate acestea, ele sunt urmărite de Inspecția de Stat în Construcții, pentru siguranța locatarilor în cazuri extreme.

Potrivit analizelor făcute de specialiștii în domeniu, primul seism monitorizat a fost în anul 1701. A fost vorba de un seism foarte adânc, de peste 150 de kilometri. În 1738 a urmat un cutremur de suprafață, pentru ca în anul 1802 să apară un nou cutremur foarte puternic. În 1838 a fost un cutremur de suprafață, iar în 1940 și anul 1977 sunt ultimele două cele mai cunoscute seisme ale țării.

Dacă vrei să vinzi sau să închiriezi o proprietate imobiliară, tot ce trebuie să faci este să adaugi anunț 100% gratuit pe HomeZZ.ro, cel mai mare site de anunțuri imobiliare din România.

                    

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate