Lasă casa în siguranță atunci când pleci în vacanță! 5 sfaturi utile

 

Atunci când pleci de acasă pentru mai multe zile, trebuie să te asiguri că îți lași locuința în siguranță. Iată la ce detalii trebuie să fii atent petru a-ți lăsa casa în siguranță:

1. Investește într-un sistem de iluminat programat, care aprinde lumina pentru o oră în fiecare seară. În acest fel, nu vei da de bănuit că ești plecat de acasă. Solutia ideala este o casa conectata la un sistem de alarma, care sa “de-a de stire” unei firme specializate sau unui vecin. O alarma care tipa intr-o casa unde proprietarii sunt plecati in vacanta este un semn clar ca acolo nu este nimeni si locuinta este vulnerabila.

2.  Dacă stai la casa, roagă un vecin sa-ti ude peluze si sa tunda iarba in cazul in care lipsesti prea mult. Un aspect neingrijit poate da de banuit. Ai neaparata nevoie de un om bun la toate in aceste conditii pentru ca o vacanta care dureaza mai mult de zece zile este un risc major pentru casa, mai ales daca este vorba despre o casa cu curte pentru a avea casa in siguranta.

3. Incuie usile, inchide ferestrele si nu lasa nici usa de la balcon sau terasa deschisa. Este foarte bine daca poti incuia toate usile casei. Ideea este ca in felul acesta in cazul in care casa este atacata de hoti, operatiunea acestora va fi mult ingreunata.  Lasa geamurile acoperite si perdelele sau draperiile trase. Ferestrele au ochi, asa ca este bine ca nimeni sa nu poate vedea ce ai tu in casa.

4. Scoate din priza aparatele electronice si electrocasnice, pentru ca un scurtcircuit poate fi destul de periculos cand nu esti acasa. Scoate din rfunctiune chiar si tabloul electric, ca masura de siguranta, dar ia in calcul ca in felul acesta poti dezactiva alarma din casa.

5. Nu lasa in casa obiecte de mare valorare. Este mult mai rentabil sa platesti o caseta de valori la banca pentru o luna decat sa plangi dupa o eventuala paguba.

Intră pe Lajumate.ro și alege tot ce ai nevoie pentru a-ți proteja locuința, ai peste un milion de anunțuri din care poți alege.  

                       

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews