Locuri de muncă din trecut care nu mai există acum

 

Pentru a-ți contura o imagine despre cum era lumea noastră în vremurile de demult, iată câteva joburi din trecut, care au dispărut în prezent. Chiar dacă unele par bizare, chiar au existat.

  • Tăietor de gheață

Atunci când nu existau frigidere oamenii se descurcau cum puteau. Mulți dintre ei foloseau bucăți de gheață imense pentru a păstra alimentele reci. Astfel, erau oameni care se ocupau de tăierea bucăților de gheață ca profesie.

  • Lampagiu

În Timișoara au fost aprinse 731 de lămpi electrice, așa a ajuns orașul de pe Bega primul oraș iluminat din Europa în 1884. Înainte de apariția electricității existau oameni specializați în aprinderea și stingerea felinarelor de pe străzi.

  • Operator la tabloul de distribuție 

În prezent legăturile telefonice se fac prin intermediul semnalelor transmise de sateliți și de relee. Acum peste 100 de ani era nevoie de operatoare care să facă acest lucru. Ele se ocupau de realizarea conexiunilor manual, folosind diverse fire pe care le mutau cu rapiditate dintr-o parte în alta a panourilor. Erau alese femei pentru acest job pentru că ele erau considerate răbdătoare și îndemânatice.

  • Hoț de cadavre

Chiar dacă denumirea ți se va părea ciudată, chiar au existat persoane cu această profesie. Pentru că universitățile de medicină aveau nevoie de cadavre pentru practică existau persoane care pur și simplu furau decedați din morminte. În trecut era foarte greu să faci rost de corpul unui om decedat, tocmai de aceea se apela la furtul din cimitire.  

Intră pe JobZZ.ro și vezi care sunt cele mai noi locuri de muncă din 2018, din țară și din străinătate.

                    


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate