Nu te-ai fi gândit la asta! Vezi ce încărcătură emoțională aduce achiziționarea unei case

 

Achiziționarea unei locuințe are o încărcătură emoțională mai mare decât orice altă investiție pe care o poți face de-a lungul vieții, spun psihologii.

Casa este spaţiul personal rezervat familiei sau o investiţie de la care se aşteaptă un  randament foarte bun pe termen lung. Ataşamentul pe care îl poți dezvolta faţă de o locuinţă este mult mai puternic decât faţă de o investiţie la bursă sau în alte active financiare.

De cele mai multe ori, însă, nu îți dai seama cât de mare este influenţa emoţională asupra deciziilor tale de a cumpăra sau vinde o proprietate imobiliară. Dacă ignori acest aspect, efectele pot fi decizii financiare greşite care te pot afecta timp îndelungat.

De exemplu, cineva poate fi orbit de dorinţa de a avea o casă într-un anumit stil arthitectural sau cu o anumită suprafaţă. Această persoană va ignora faptul că îi place să petreacă cât mai mult timp în familie şi este foarte posibil să achiziţioneze locuinţa „perfectă” la o distanţă mare de serviciu şi va petrece zilnic 2 ore în plus în trafic în loc să petreacă acest timp cu cei dragi.

La polul opus, vânzătorii unei proprietăţi imobiliare au tendinţa de a supraevalua propria locuinţă şi cer preţuri mult mai mari decât valoarea rezonabilă a proprietăţii. Atunci când scot proprietatea la vânzare se încăpăţânează să ceară un preţ prea mare, chiar cu preţul de a aştepta luni de zile potenţiali cumpărători cu riscul de a nu finaliza vânzarea.

Dacă vrei să vinzi sau să închiriezi o proprietate imobiliară, tot ce trebuie să faci este să adaugi anunț 100% gratuit pe HomeZZ.ro, cel mai mare site de anunțuri imobiliare din România.

În urma unui studiu, psihologii au concluzionat că studenții nu acordau importanţă facilităţilor sociale, cum ar fi relaţiile cu colegii de cameră sau sentimentul apartenenţei la comunitate. Atunci când cercetătorii au revenit după o perioadă în care studenţii au locuit în respectivele cămine, aceştia au rDacă vrei să vinzi sau să închiriezi o proprietate imobiliară, tot ce trebuie să faci este să adaugi anunț 100% gratuit pe HomeZZ.ro, cel mai mare site de anunțuri imobiliare din România.
ecunoscut că ceea ce avea cu adevărat importanţă era calitatea vieţii sociale.

Pe de altă parte, cei care sunt în căutarea unei noi locuinţe au tendinţa de a minimiza costurile mutării şi nu au în vedere costul total al amenajării şi dotării casei, spune Alex Tabarrok, profesor de economie la Universitatea George Mason.

Asta îi va determina să ia decizii greşite cu privire la costul locuinţei. De exemplu, ar putea cheltui mai mult pentru avansul necesar achiziţiei şi vor rămâne cu un buget prea mic pentru a-şi permite amenajarea şi decorarea cum şi-ar dori. Recomandarea economistului este că „atunci când cumperi o casă, să te gândeşti şi la mobilarea ei”.  

Dacă vrei să-și cumperi un apartament, pe HomeZZ.ro găsești peste 80.000 de oferte din care poți alege.

                       

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate