Piața imobiliară din Moldova a înregistrat un record

Moldova a înregistrat o recuperare a industriei construcțiilor, după criza de anul precedent.  În primele două trimestre se observă o înviorare fără precedent a dării în exploatare a apartamentelor 

În anul 2016 am asistat la o criză pe piaţa imobiliară, dictată de percepţia negativă a cetăţeanului. Numărul celor care au cumpărat apartamente din banii proprii a scăzut, dar nu atât de dramatic comparativ cu cei care au achiziţionat locuinţe din bani împrumutaţi. 

Astfel, oamenii care intenţionau să cumpere şi au avut bani nu şi-au schimbat decizia de procurare, ei au trecut în aşteptare, iar cei care intenţionau să cumpere apartamente din bani împrumutaţi au preferat să amâne achiziţia din cauza situaţiei incerte. Prăbuşirea cererii pentru apartamente şi a numărului cetăţenilor gata de a se împrumuta a dus la cea mai mare scădere a numărului de apartamente date în exploatare.

Dacă în anul 2015, trimestrul trei, în valori anuale s-a ajuns la 6.250 de apartamente, atunci în perioada similară a anului 2016 cifra a fost de 4.500 de apartamente. Ulterior, în anul 2017 a început o recuperare pe fundalul schimbării percepţiei cetăţeanului înviorându-se ipoteca. 

Vezi cele mai noi anunțuri imobiliare din România, pe HomeZZ.ro.  

                  

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

SpyNews