Poate fi adăugat un impozit pentru persoanele fizice care vând mai mult de două mașini pe an

Guvernul propune un impozit special care se adresează persoanelor fizice care vând mai mult de două mașini pe an. Acest nou regim fiscal va fi inclus în modificările Codului Fiscal pentru 2018.

Din 2018, Codul Fiscal va suferi o serie de modificări importante. Una dintre acestea se adresează persoanelor fizice care vând mai mult de două automobile pe an. Acest tip de activitate va fi încadrată în categoria persoanelor ce realizează activități independente.

Proiectul pentru modificarea Codului Fiscal prevede instituirea unui regim fiscal distinct, care se aplică persoanelor fizice ce transferă din patrimoniul personal, în cursul unui an, mai mult de două autoturisme. Astfel, pentru cel de-al treilea autoturism vândut vor fi aplicabile regulile de impunere specifice activităților independente.

În concluzie, din venitul total obținut anual din vânzarea de mașini vor fi scăzute cheltuilile forfetare iar din suma obținută se vor plăti contribuții sociale pentru pensii (CAS) și sănătate (CASS).

Aceste măsuri fiscale sunt propuse pentru limitarea înmatriculorilor de automobile second-hand. Piața pentru mașinile la mâna a doua a crescut spectaculos după eliminarea taxei numită timbru de mediu la începutul acestui an.  

Pe CarZZ.ro găsești peste 25.000 de oferte cu mașini la mâna a doua scoase la vânzare.

                      

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

SpyNews