Poate fi adăugat un impozit pentru persoanele fizice care vând mai mult de două mașini pe an

 

Guvernul propune un impozit special care se adresează persoanelor fizice care vând mai mult de două mașini pe an. Acest nou regim fiscal va fi inclus în modificările Codului Fiscal pentru 2018.

Din 2018, Codul Fiscal va suferi o serie de modificări importante. Una dintre acestea se adresează persoanelor fizice care vând mai mult de două automobile pe an. Acest tip de activitate va fi încadrată în categoria persoanelor ce realizează activități independente.

Proiectul pentru modificarea Codului Fiscal prevede instituirea unui regim fiscal distinct, care se aplică persoanelor fizice ce transferă din patrimoniul personal, în cursul unui an, mai mult de două autoturisme. Astfel, pentru cel de-al treilea autoturism vândut vor fi aplicabile regulile de impunere specifice activităților independente.

În concluzie, din venitul total obținut anual din vânzarea de mașini vor fi scăzute cheltuilile forfetare iar din suma obținută se vor plăti contribuții sociale pentru pensii (CAS) și sănătate (CASS).

Aceste măsuri fiscale sunt propuse pentru limitarea înmatriculorilor de automobile second-hand. Piața pentru mașinile la mâna a doua a crescut spectaculos după eliminarea taxei numită timbru de mediu la începutul acestui an.  

Pe CarZZ.ro găsești peste 25.000 de oferte cu mașini la mâna a doua scoase la vânzare.

                      


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate