Pregătește-te de o vară răcoroasă acasă! Trucuri simple pentru eficiență energetică

Ce este eficiența energetică? Pentru cei care vor să își renoveze locuința, atât la interior cât și la exterior, iată cum pot ajunge le eficiență energetică prin câteva renovări cruciale:

Pereții și acoperișul joacă un rol foarte important, același lucru îl poți spune și despre podeaua locuinței. Pentru acoperiș, o variantă la îndemână este așa numitul acoperiș rece. Acesta are o structură în două straturi, separate de o pernă de aer. Are rolul de a oferi o ventilație naturală în timpul verii, atunci când casa se păstrează mai răcoroasă și poate reduce folosirea aerului condiționat cu până la 15%. În timpul iernii, acest acoperiș reduce pierderile de căldură, fiind astfel nevoie de eforturi mai mici pentru încălzire. 

Tot același efect îl au și rulourile exterioare care pot fi montate la ferestre. O alternativă mai puțin costisitoare sunt jaluzelele, obloanele sau draperiile, fiecare într-o măsură mai mare sau mai mică, în funcție de necesitățile fiecărei locuințe. Totodată mai sunt și alte schimbări pe care le poți face pentru o economisire considerabilă: schimbarea becurilor cu variantele economice, schimbarea electrocasnicelor cu unele de generație nouă care consumă cu până la 30% mai puțină electricitate.

Dintre lucrările mai costisitoare, este necesar de menționat izolarea termică a casei, în special a podului sau mansardei.

Pentru o renovare ca la carte apelează la specialiștii în construcții și amenajări de pe Lajumate.ro, ai peste 4.500 de oferte din care poți alege.

Împrejurimile locuinței trebuie să fie și ele aranjate corespunzător. Astfel, o casă înconjurată de arbori  este o oază de răcoare vara. Aceștia pot fi plantați, acolo unde nu există deja, și nici măcar nu trebuie îngrijiți, dacă este vorba despre specii adaptate zonei. 

                       

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

SpyNews