Prețul locuințelor revine la nivelul din 2010

 

Ultimul raport de piață a arătat că apartamentele din România s-au scumpit cu 4% față de nivelul atins în cele trei luni anterioare.

Din punctul de vedere al evoluției prețurilor, piața rezidențială autohtonă se înscrie pe un trend ascendent începând cu a doua jumătate a anului. Prin urmare, în momentul de față ne situăm la un nivel de preț similar cu cel consemnat în anul 2010.

Chiar dacă este semnificativ, ritmul actual de creștere a prețurilor se situează totuși sub cel caracteristic perioadei de boom a pieței autohtone. Spre deosebire de perioada 2006-2008 când locuințele se scumpeau, la modul general, cu peste 5% pe trimestru, ajungând chiar la 16% ( 2008) sau 13% (2006).

Evoluția numărului de anunțuri de vânzare valabile în cele mai mari șase orașe ale țării arată o tendință clară de diminuare a ofertei. La capitolul proprietăți nou-intrate pe piață se resimte un declin de aproximativ 20% în primul trimestru din 2017 față de perioada similară a anului trecut. În acest răstimp, cea mai mare scădere (în valoare de 27%) a avut loc în Constanța, iar cea mai mică (8%) în Iași.

Vezi cele mai noi oferte cu apartamente de vânzare, doar pe Lajumate.ro, cel mai mare site de anunțuri gratuite din România.

Din punctul de vedere al numărului total de proprietăți disponibile spre vânzare, tendința de micșorare este și mai mare, atingând o medie de 33%. Constanța se situează, din nou, în fruntea clasamentului celor mai mari scăderi (cu un minus de 37%), urmată îndeaproape de București, cu 35%; cel mai mic declin, în valoare de 25%, a fost consemnat tot în Iași.  

Pe Lajumate.ro vinzi și cumperi rapid și simplu. Adaugă și tu anunț 100% gratuit cu produsele pe care vrei să le scoți la vânzare și milioane de români vor vedea ofertele tale de îndată.

                      

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews