Prima Casă pierde teren, iar apartamentele noi au depăşit preţurile apartamentelor vechi

 

Anul 2017 a adus o serie de schimbări pe piaţa rezidenţială din România, aceasta cunoaşte o creştere accelerată şi se bucură de o dezvoltare continuă prin proiecte noi. 

Piaţa rezidenţială din capitală urmează o tendinţă de normalizare, cu creşteri constante anuale, între 5% şi 7%.  Creşterea pieţei nu suplineşte însă şi deficitul de locuinţe, ca urmare a unei cereri ridicate, fapt pentru care va fi nevoie de investiţii masive şi în anii următori.

Persoanele care vor să își achiziționeze o locuinţă au devenit mult mai preocupate de calitatea imobilului, de la materialele de construcţie, până la facilităţile incluse. Cumpărătorii au înţeles valoarea investiţiei, preferând să plătească un preţ mai ridicat pentru o casă care le asigură garanţia unor condiţii optime de trai, pe termen lung. Mai mult decât atât, pentru a avea opinii avizate despre calitatea construcţiei, unii clienţi participă la vizite însoţiţi de specialişti în domeniu, 

În ultimii ani, achiziţionarea unui apartament nu se realizează neapărat ca urmare a nevoii unei locuinţe,ci, ca o modalitate de a reinvesti, prin închiriere. 

Apartamentele vechi nu mai suplinesc nevoile actuale ale locatarilor şi de cele mai multe ori aceştia trebuie să realizeze lucrări de renovare foarte costisitoare. În aceste condiţii, în ultima perioadă se remarcă un interes crescut pentru schimbarea locuinţei vechi cu una nouă, care asigură condiţii şi facilităţi moderne, la preţuri optime.  

Vezi cele mai noi oferte cu apartamente noi scoase la vânzare pe HomeZZ.ro, cel mai mare site de anunțuri gratuite din domeniul imobiliar.

                  

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate