Românii își cumpără locuințe de două ori mai mici decât majoritatea europenilor

 

Casa ideală pentru un european măsoară mai mult de 130 metri pătrați, în timp ce românii se mulțumesc cu un cămin mult mai mic, de 75-80 mp.

Aproximativ 61% dintre europeni dețin propria locuință, dintre aceștia 25% sunt proprietarii unui apartament, iar 36% au ales o casă individuală, indică studiile specialiștilor.

Cele mai ridicate rate de împroprietărire sunt întâlnite în Regatul Unit și în Țările de Jos, unde jumătate dintre locuitori dețin propriul cămin. Spre deosebire de aceștia, în Austria, Germania și Elveția, majoritatea locuitorilor preferă să plătească o chirie.  

Dacă vrei să te muți în chirie, pe HomeZZ.ro găsești peste 57.000 de anunțuri cu apartamente de închiriat la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.

Unul din șase europeni deține și o a doua locuință: 33,7% o folosesc pentru vacanțe, iar 23,9% pentru weekenduri. În Grecia sunt cele mai multe persoane care au 2 locuinșe, aici aproape o treime din populație deține o casă de vacanță. Pe locul al doilea urmează Polonia (21,1%), urmată de Turcia (24,8%). La polul opus se află Germania, țară în care doar 5,4% din populație deține o a doua locuință.  

Dacă vrei să vinzi sau să închiriezi o proprietate imobiliară, tot ce trebuie să faci este să adaugi anunț 100% gratuit pe HomeZZ.ro, cel mai mare site de anunțuri imobiliare din România.

                       

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews