Scapă de umezeala din casă! 5 sfaturi utile

 

Umezeala din casă este un adevărat inamic care îți afectează sănătatea și locuința. Umezeala întreține igrasia, favorizează dezvoltarea ciupercilor și este principala cauză pentru multe afecțiuni respiratorii și alergii. Iată 5 sfaturi utile care te vor scăpa de umezeala din casă:

  • Un dezumidificator îți va fi de folos în casă

El poate menține umiditatea în casă la valori normale și pe lângă eliminarea excesului de vapori de apă, dezumidificatorul te scapă și o parte din praful din casă. Aerul filtrat devine astfel mai curat și mai puțin umed. Este foarte important ca atunci când îți cumperi un aparat de aer condiționat acesta să conțină și un dezumidificator inclus.

  • Aerisește des casa

Aerul curat se încălzește mai repede și la temperaturi mai ridicate decât dacă aerul este încărcat de vapori. Vara este indicat să aerisești mai ales dimineața, imediat după ce răsare soarele pentru ca acesta este cel mai răcoros moment al zilei, dar și momentul cu umiditatea cea mai redusă în atmosfera.

Găsește tot ce ai nevoie pentru casa ta pe Lajumate.ro, ai peste 45.000 de anunțuri în categoria Casă și Grădină.

  • Aerisește baia după ce faci duș

O baie cu temperatură scăzută în care se face baie/ duș va produce o mare cantitate de vapori și umezeală în casă. Vara este bine să folosești apă cu temeperatură medie și să aerisești bine camera.

  • Usucă hainele în aer liber 

Indiferent cât de frig este afară, acestea se vor usca. Dacă ai un balcon închis, lasă tot timpul o sursă de aer, dacă sunt rufe la uscat pe balcon.

  • Decorează-ți casa cu plante iubitoare de umezeală

Acestea vor absorbi în mod natural o parte din umezeala în exces. Totodată, este important să nu lași apa să băltească în farfuriile plantelor.   

Pe Lajumate.ro vinzi și cumperi rapid și simplu. Adaugă și tu anunț 100% gratuit cu produsele pe care vrei să le scoți la vânzare și milioane de români vor vedea ofertele tale de îndată.

                               

 

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate