Semne care îți arată că trebuie să faci o verificare a frânelor mașinii tale!

 

Când vine vorba de siguranța la volan, unul dintre cele mai importante aspecte este sistemul de frânare. Iată ce semne îți indică că trebuie să verifici frânele mașinii la un service:

  • Pedala de frână este prea moale

Atunci când simți că trebuie să apeși de mai multe ori pe pedala de frână pentru a cupla plăcuțele trebuie să te gândești serios să mergi la un service avizat.  

  • Simți vibrații la frânare

Aceste vibrații pot semnaliza ovalizarea discurilor de frână.  Se produse un stres mecanic componentelor trenului de rulare, care se vor uza mult mai repede. 

  • Mașina trage dreapta/stânga la frânare

Puterea de frânare devine neuniformă, iar în acest caz este necesar să mergi de urgență cu mașina la un service auto pentru o inspecție detaliată.

Dacă întâmpini oricare din aceste probleme, cel mai bun sfat este să te deplasezi cu o viteză redusă la un service auto pentru efectuarea unei investigații de specialitate. 

  • Apariția la bord a martorului specific sistemului de frânare

Acest semnal poate reprezenta scăderea lichidului de frână sub nivel sau uzura accentuată a plăcuțelor.

Dacă îți cauți o mașină, intră pe CarZZ.ro, ai peste 75.000 de mașini din care poți alege.

                    

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate