Sfaturi pentru a face mai ușor curat în casă

 

Curățenia casei poate fi uneori o adevărată provocare, mai ales dacă vrei să o termini într-un timp cât mai scurt. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să faci o curățenie temeinică:

  • Împrospătează mobila din lemn

Poți da o față nouă mobilierului din lemn cu ajutorul unei soluții preparate chiar de tine. Ai nevoie de puține ingrediente pe care le ai în bucătărie, și anume ulei de măsline și oțet, amestecate în cantități egale. Înmoaie o bucată de material de bumbac în soluție și freacă ușor suprafețele de lemn. În cateva secunde, va arăta mai neted și dacă înainte avea zgârieturi, acestea vor fi camuflate.

  • Redă albul așternuturilor tale

Cu timpul, așternuturile acestea încep să își modifice culoarea și să nu mai fie atât de albe ca la început. Le poți reda albul dacă le vei pune la mașina de spălat, la temperaturi ridicate, împreună cu detergent și un ingredient la care nu te-ai fi gândit- apă oxigenată (1 cană) sau dacă nu ai, clor.

Este recomandat să nu umpli mașina de spălat, deoarece rufele vor absorbi multă apă și ciclul de spălare va fi îngreunat și nu va da aceleași rezultate.

  • Curăță ușile

Poți curăța mult mai ușor ușile și sertarele cu ajutorul unei soluții dintr-o măsură de ulei vegetabil și două măsuri de bicarbonat. Aplic-o pe o lavetă de curățat mobila și cu mișcări ușoare, îndepărtează murdăria de pe mobilă.

  • Îndepărtează tartrul

Nu este ușor să scapi de tartrul depus pe robinete sau pe capul dușului, însă nici imposibil. Ai nevoie de o ceșcuță de oțet și de 3 ceșcute de apă și de o bucată de material peste care pui amestecul de oțet și apă. Înfășoar-o în jurul robinetului sau a capului de la duș, lasând-o să acționeze cel puțin o oră. Dacă tartrul este persistent, atunci folosește doar oțet și înfășoară în jurul cârpei o pungă de plastic.

  • Îndepărtează mucegaiul

Cel mai bun remediu pentru îndepărtarea mucegaiul este înălbitorul. Ia câteva dischete de bumbac și umezește-le cu clor. Pune-le pe locurile în care există mucegai și lasă-le peste noapte. Până dimineață, mucegaiul ar trebui să mai fie doar o amintire, dar dacă persistă, poți insista să îl elimini cu o ajutorul unei periuțe de dinți.  

Dacă vrei să vinzi sau să închiriezi o proprietate imobiliară, tot ce trebuie să faci este să adaugi anunț 100% gratuit pe HomeZZ.ro, cel mai mare site de anunțuri imobiliare din România.

                       


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate