Sfaturi utile dacă vrei să-ți cumperi o locuință într-un ansamblu rezidențial care se află în construcție

 

Reclamele ispitioare îmbie cu machete de apartamente și case construite după modele din străinătate. De cele mai multe ori, pliantele sunt foarte frumoase și locuințele noi s-au dovedit a fi bine construite. Chiar și așa este bine să fii precaut. 

Verifică seriozitatea companiei, realizează cel puţin un drum la faţa locului înainte de a semna actele şi urmarește etapele de construire pas cu pas, la fel şi devizul lucrărilor.

Reclamele sunt uneori înşelătoare, preţul final poate fi aproape dublu faţă de preţul afişat. La o casă, capcanele sunt TVA, terenul şi gradul de finisare. Dacă acestea nu sunt incluse în preţul iniţial, îl dublează la final.

La un apartament nou, atenţie la TVA (dacă este sau nu inclus, dacă nu -mai adăugaţi 19% la preţul iniţial), la parcări şi garaje (care pot costa între 3.000 şi 18.000 euro, în funcţie de zonă), la costurile cu terasele (care se calculează la preţ întreg sau la jumătate faţă de suprafaţa utilă).

Casele nu trebuie comparate numai din punctul de vedere al preţului, ci şi al nivelului de calitate a finisajelor şi a valorii de piaţă. O vilă de lux nu poate fi pusă alături de o casă medie, cu finisaje standard şi cu teren foarte mic. Bugetul decide achiziţia, dar nu poate influenţa valoarea de piaţă.

Analizează foarte bine fişele tehnice ale viitoarelor locuinţe -suprafaţa terenului şi suprafaţa utilă a casei, compartimentarea, finisajele şi amplasamentul, foarte important în ceea ce priveşte valoarea de piaţă.

Este o diferenţă din ce în ce mai mare între costurile de construcţie şi valoarea de piaţă a locuinţei, la care poate fi vândută ulterior.

Printre rândurile pliantelor ş paginilor de pe Internet în care sunt prezentate ansamblurile rezidenţiale trebuie să descoperiţi informaţiile care vă interesează. Dacă nu sunt acolo, întreabă agenţia care se ocupă de vânzarea caselor.

  • Cea mai sumară fişă trebuie să conţină: 

Amplasamentul este cel mai important şi decide valoarea de piaţă a viitoarei construcţii, dacă va creşte şi cu cât.

Pe locul doi se află calitatea lucrărilor de construcţie, de aceea este bine să fie cumpărată locuinţa atunci când este gata sau, dacă se contractează înainte şi lucrările lasă de dorit să fie executate reparaţiile, în perioada de garanţie (2 ani). Pentru a evita acest lucru, puteţi verifica experienţa celor care vând locuinţele. Dacă antreprenorul sau investitorul au mai realizat un complex rezidenţial, trebuie văzut.

Iar pe locul trei se află facilităţile viitorului complex, care este bine să fie trecute în contract.

Dacă vrei să îți cumperi o locuință nou construită atunci intră pe HomeZZ.ro, aici găsești peste 10.000 de oferte cu apartamente noi construite.

                        


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate