Sute de români depun zilnic cereri pentru Prima Casă! Când se vor epuiza fondurile?

 

Programul Prima Casă a înregistrat o creștere semnificativă a solicitărilor pentru o nouă locuință. Au fost înregistrate zilnic peste 500 de dosare conform datelor furnizate de Fondul pentru Garantare a Creditelor. 

Potenţialii beneficiari pot sta liniștiți pentru că există suficiente fonduri pentru emiterea garanţiilor aferente dosarelor aprobate de către finanţatori. Chiar și așa, în condiţiile în care creditele se dau pe bandă rulantă, suma totală de aproape 2,7 miliarde de lei, disponibilă pentru finanţarea programului în 2017, ar putea fi insuficientă.

Valoarea totală a creditelor care care urmează să fie acordate prin programul Prima Casă va fi de 5-6 miliarde lei. Circa 30.000 de locuinţe vor putea fi cumpărate în acest an prin programul guvernamental.

Anul 2017 se deosebește prin concentrarea solicitărilor de garantare pe o perioadă mai scurtă de timp faţă de anii anteriori, ceea ce a influenţat fluxul operaţional zilnic, într-o măsură destul de mare. Astfel, peste 7.000 de dosare se află în acest moment în diferite stadii de analiză.

Găsește locuința potrivită pentru tine pe HomeZZ.ro, cel mai mare site de anunțuri din domeniul imobiliar, ai peste 200.000 de oferte din care poți alege. 

                 

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews