Tortul miresei: vezi cum a apărut!

 

Astăzi, torturile se servesc la ocazii festive, cum sunt nunţile, botezurile, aniversările, zilele de naştere. Cum a apărut tortul miresei?

Tradiția preparării unui tort special pentru mirese vine din vechiul Imperiu Roman. Acolo se făcea o prăjitură din fructe, miere și nuci, care urma să fie ruptă deasupra capului miresei și astfel zeii îi binecuvântau căsnicia. Această tradiție poartă numele de încununarea miresei. Obiceiul a fost a fost adus în Britania de Iulius Cezar și a devenit o tradiție locală. La început, doar famiile bogate își permiteau să facă astfel de dulciuri, dar săracii au adoptat și ei obiceiul, preparând prăjitura din ingrediente mai ieftine.

Chiar dacă nu erau servite la nunți, torturile decorate au apărut în Anglia, în timpul domniei reginei Elisabeta I. Cele mai multe dintre ele erau decorate cu pastă de migdale, exemplu de exotism și extravaganță, mai ales că descoperirile geografice aduseseră multe ingrediente noi în regat. Bineînțeles, astfel de torturi erau rezervate doar elitei societății.

Atunci când regele Charles al II-lea s-a întors din exilul din Franța a dus cu el și un bucătar care să-i prepare dulciurile sale preferate. Acesta a văzut dulciurile englezești și s-a hotărât să le îmbunățească aspectul estetic. A hotărât să le acopere cu pastă de zahăr, pentru ca mai apoi să le orneze după imaginație. Din acel moment toți bucătarii Europei au început să-și folsească imaginația pentru a crea cele mai complicate modele de decorațiuni pentru torturi, doar pentru a fi pe placul regelui. Astfel au apărut decorațiunile de torturi din zahăr, marțipan și glazurile.

Dacă vrei să îți cumperi un tort pentru un eveniment important, apelează la experții de pe Lajumate.ro, din categoria Prestări Servicii.

                         

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate