Vor apărea tot mai multe stații de încărcare pentru mașinile electrice

 

Se apropie cu pași repezi era în care automobilele electrice vor domina străzile din lume și din România, implicit. De aceea, rețeaua de stații de încărcare este extrem de importantă pentru viitor. Numai dacă facem un simplu calcul cu câte mașini sunt acum pe stradă și le raportăm la câte stații electrice avem, este clar că lucrurile trebuie să se schimbe rapid și asta cât mai repede.

În prezent, estimările înaintate de câteva companii din domeniu ne arată că până în anul 2030 va fi nevoie de un număr estimat de la un milion la trei milioane de stații de încărcare pentru Europa. Acum, numărul acestora este de 120.000. În acest context, compania germană E.ON anunță un proiect amplu care vrea să schimbe fața infrastructurii destinată mașinilor electrice.

Astfel, până în 2020, un interval relativ scurt, compania își dorește punerea în funcțiune a unei rețele cu 10.000 de stații de încărcare la nivel european. Mai mult, specificațiile acestor stați sunt un alt motiv de bucurie pentru cei care au în vedere un automobil electric.

Dacă în acest moment stațiile de mare putere ajung doar la 50 kWh, compania E.ON va pune la dispoziție, în primă fază, stații cu o putere de 150 kWh, dar pe un sistem modulabil, ușor upgradabil ulterior. Pe măsură ce mașinile noi vor suporta încărcarea de 150 kWh sau mai mult, rețeaua va putea fi rapid convertită la o putere de încărcare de 350 kWh, ceea ce înseamnă că o Tesla Model S se va putea încărcare de la priză în doar 15 minute pentru o autonomie de 450 km.

Un model electric de clasă mică sau compactă va putea fi încărcat pentru a putea parcurge o distanță similară în circa 10 minute sau chiar mai puțin ceea ce va schimba semnificativ modul în care sunt percepute mașinile electrice raportat la autonomia pe care o oferă.

Acesta nu este singurul proiect de acest tip în Europa, ci este doar unul din zecile anunțate, ceea ce înseamnă că rețeaua de stații de încărcare se va dezvolta rapid în următorii ani.

Chiar și în România, stațiile de încărcare au devenit din ce în ce mai dese, în special în centrele comerciale.  

Intră pe CarZZ.ro și vezi cele mai noi oferte cu mașini hibrid și electrice scoase la vânzare la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.

                         


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate