Tot n-ai plecat în vacanță? Vezi care sunt beneficiile reale ale concediului

 

Conform unui studiu realizat în SUA, în 2014, angajații și-au luat doar  51% din zilele libere, în timp ce 15% nu și-au luat nicio zi de concediu. Angajații auspus că erau îngrijorați să nu rămână în urmă cu munca, în timp ce alții doreau să nu piardă teren în fața competiției. Iată care sunt beneficiile reale ale concediului:

Specialiștii spun că vacanțele ar putea să crească productivitatea, acesta fiind un lucru benefic atât pentru locul de muncă, dar și dezvoltarea propriei cariere. 

Angajații care își iau vacanțe au un nivel scăzut de stres din cauza muncii și oboselii. Cercetătorii au scos în evidență faptul că, la nivel de companie, erau nivele mici de absențe din alte motive decât cele legate de sănătate după ce angajații au început să-și ia concediu. Astfel, după ce angajații ce și-au luat vacanță, vedeau sarcinile pe care trebuiau să le îndeplinească în job-ul lor ca fiind un efort mai mic, spre deosebire de cei care nu și-au luat vacanță.

Într-adevăr, ar putea fi un beneficiu evident, însă tindem să uităm cu ușurință fețele noastre muncite când mergem în vacanță. Cercetările arată că după ce își iau vacanță, angajații sunt mai puțin stresați și tensionați, au șanse să fie într-o stare mai bună și să aibă nivele mai mari de energie. Mai mult decât atât, oamenii care se întorc din vacanțe sunt mai satisfăcuți cu viețile lor în general când se întorc.

Stresul cronic pune tensiune pe corpul angajaților și îi predispune la riscul de a se  îmbolnăvi. Deși există pentru toată lumea perioade de stres, este de asemenea important să se conștientizeze unde să se tragă linie și când e nevoie de concediu.

Intră pe Lajumate.ro și vezi cele mai noi oferte de Turism-Cazare la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.

                   

 

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate