Toyota promite că va lansa mai mult de 10 mașini electrice până în 2020

 

Toyota și-a creat o puternică imagine la nivel global, bazată pe eficiența modelelor sale hibride, regăsite în aproape toate segmentele, mai ales dacă ținem cont și de marca Lexus. Chiar dacă inițial părea că niponii vor miza pentru viitor pe tehnologia cu pilă de combustie, aceștia au anunțat o strategie oarecum surprinzătoare.

 

Niponii și-au setat deja o țintă de a vinde peste un milion de mașini propulsate electric, cu pilă de combustie sau acumulatori, Toyota a anunțat că va investi nu mai puțin de 13 miliarde de dolari pentru a-și atinge țelul. Primul pas al constructorului nipon este să lanseze cel puțin 10 modele electrice până în anul 2020, un termen extrem de scurt, mai ales că acestea sunt produse globale, complet noi.

Deși părea că Toyota se va axa mai mult pe tehnologia cu pilă de combustie, Mirai fiind primul astfel de model comercializat în Europa, schimbarea de strategie era oarecum normală. Infrastructura pentru alimentarea cu hidrogen are nevoie de mult mai mult timp pentru a fi dezvoltată, în comparație directă cu cea pentru alimentarea mașinilor electrice. De aceea, Toyota a anunțat că a pus bazele unui parteneriat cu Panasonic, cu care urmează să dezvolte tehnologia pentru acumulatori.

Cei de la Toyota au de gând să vândă mașini electrice și plug-in hybrid în proporție de jumătate din volumul lor total de mașini vândute, până în 2030 (circa 4,5 milioane de unități). Un plan similar a fost anunțat de Volkswagen, care și-a propus să vândă între două și trei milioane de mașini electrice și hibride pe an până în 2025, o cifră extrem de optimistă. „Fiind un constructor global și generalist, avem nevoie să extindem gama noastră de mașini electrice”, a declarat vice-președintele Toyota, Shigeki Terashi, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Tokio. 

Vrei să îți cumperi o mașină electrică? Vezi cele mai noi oferte cu autoturisme electrice și hibrid pe CarZZ.ro.

                      


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate