Vânzările de mașini second-hand au crescut la 235.000 în acest an

 

După ce a fost eliminat timbrul de mediu la 1 februarie s-a înregistrat o creștere accelerată a pieței de automobile second-hand. Primele șase luni ale acestui an au înregistrat 235.000 de înmatriculări de mașini rulate.

Față de primele șase luni ale anului trecut, înmatriculările de automobile second-hand au crescut cu 86 procente. Peste 235.000 de mașini la mâna a doua au fost înmatriculate în România de la începutul anului și până la finalul lunii iunie.

Pe CarZZ.ro găsești peste 25.000 de anunțuri cu mașini second-hand scoase la vânzare.

Piața mașinilor noi se află și ea în creștere, în primele șase luni fiind înmatriculate peste 45.000 de automobile noi, conform datelor DRPCIV. Această cifră semnifică o creștere de 27% față de primele șase luni ale anului 2016.

În topul automobilelor noi, Dacia conduce detașat cu peste 11.000 de unități înmatriculate, topul fiind completat de Volkswagen și Ford, ambele mărci având fiecare peste 4.000 de automobile noi înmatriculate.

Marca preferată de români continuă să fie Volkswagen cu 66.000 de exemplare înmatriculate. În topul preferințelor urmează Opel cu 32.000 de unități și Ford cu 25.000 de mașini înmatriculate. Urmează apoi constructorii premium: BMW cu 22.000 de exemplare și Mercedes-Benz cu 12.700 de automobile rulate.

Vrei un Volkswagen? Pe CarZZ.ro găsești peste 14.000 de anunțuri din care poți alege.

                   

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate