Vezi care sunt cele mai periculoase vicii pentru sănătatea ochilor tăi

 

Sigur nu te-ai gândit dimineața în timp ce îți preparai cafeaua că ea, licoarea numărul unu a dimineților tale ar putea să îți pună în pericol sănătatea.

  • Efectul advers al cafelei

Nu este deloc o glumă, deși în unele situații cafeaua te poate face să auzi voci, totul se trage de la concentrația ei. Cu cât este mai concentrată cu atât este mai periculoasă pentru corpul și sănătatea ta.

Revista ”Investigative Ophthalmology&Visual Science” a publicat un studiu pe baza efectului cafelei care scoate la iveală faptul că persoanele care consumă mai mult de 2-3 cafele pe risc, au un risc crescut pentru a dezvolta glaucom. Această afecțiune este o boală degenerativă a nervului optic care treptat favorizează orbirea.

  • Fumatul

Bineînțeles, cafeaua de dimineața, spun fumătorii, nu merge fără o țigară, conexiunea dintre ele fiind practic o înțelegere tacită care va măcina încet sănătatea ta.

Fumatul de regulă reprezintă un viciu nociv pentru organsmul tău, însă dus la extrem acest viciu, crește cu până la 4 ori riscul de degenerescență maculară. Astfel că, această afecțiune poate să apară în unele cazuri și cu 10 ani mai devreme.

  • Colesterolul și anticoncepționalele

Alimentația bogată în grăsimi nu se va răsfrânge doar asupra sănătății vaselor de sânge, îngreunând circulația sangvină și valoarea colesterolului rău în organism. Printre efectele nocive ale alimentației incorecte se regăsește și  hipertensiunea, afecțiune ce poate genera accidente vasculare la nivel ocular. Astfel de accident  pot produce leziuni la nivel ocular, leziuni ce vor favoriza orbirea.

Nici anticoncepționalele nu sunt scăpate de risc în ceea ce privește sănătatea oculară. Deși, când vine vorba despre contracepție, nu sunt singura măsră fiabilă, însă trebuie să se țină cont de istoricul medical al pacientei, mai ales că persoanele cu probleme vasculare, tromboze prezintă un risc mult mai mare de a se confrunta cu un accident vascular cerebral.

Anticoncepționelele alături de alte medicamente precum Viagra, somniferele sau chiar și antidepresivele cresc presiunea intraoculară afectând astfel clar calitatea vederii.  

Ai grijă de sănătatea ochilor tăi, pe Lajumate.ro găsești peste 1.000 de oferte cu ochelari scoși la vânzare la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.

             


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate