Vezi câte companii fac angajări în toamnă

 

Doar 20% dintre angajatori intenţionează să angajeze în perioada octombrie - decembrie 2017. Mai mult de jumătate din companii vor rămâne cu acelaşi număr de angajaţi până la sfârșitul acestui an în timp ce 12% vor să facă reduceri de personal. 

Specialiștii spun că următoarele trei luni numărul total de angajaţi ar putea creşte în opt din cele 10 sectoare de activitate şi în toate cele opt regiuni ale ţării. 

În ceea ce-i priveşte pe tineri, aceştia consideră că ar trebui să câştige cu 50% mai mult decât au în prezent. Potrivit specialiștilo, cele mai mari diferenţe apar în rândul tinerilor care au sub 24 de ani şi care au un salariu de 1.500 de lei dar cred că pentru poziţia respectivă ar merita un salariu cu 50% mai mare, în medie, 2.261 de lei. 

La polul opus, decalajele cele mai mici între salariile curente şi cele considerate juste se înregistrează în rândul respondenţilor cu vârsta între 35 şi 45 de ani, aceştia considerând că ar trebui să câştige cu 33% mai mult decât în prezent.  

Totodată, angajaţii se aşteaptă ca schimbările locului de muncă să le aducă şi o creştere a salariului. Cu toate acestea, ei spun că ar accepta să-şi schimbe jobul dacă li s-ar oferi cel puţin 500 de lei în plus faţă de salariul actual, adică cu 19,3% mai mult decât salariile pe care le câştigă în prezent, în medie de 2.640 de lei.  

Dacă și tu îți cauți un loc de muncă, atunci intră pe JobZZ.ro și alege jobul potrivit pentru tine.

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate