Vezi ce greșeli îți distrug lent dar sigur laptopul

Laptopul este indispensabil în ziua de astăzi, deoarece majoritatea îl folosim în fiecare zi. Dar, rareori ne întrebăm dacă îl utilizăm în mod corect. Neglijenţa i-ar putea influenţa activitatea şi ar putea duce la daune majore. Iată care sunt greșelile care îi scurtează perioada de funcționare a laptopului tău:

  • Lași animalul de companie să stea pe laptop (fie el deschis sau închis)

Poate ți se pare amuzant să vezi pisica urcată pe laptopul tău pentru a te ”ajuta” să lucrezi, dar nu încuraja acest comportament. Pisicile sunt atrase de căldura dispozitivului de lucru, însă nu îi permite animalului de companie să stea pe tastatură pentru că blana îi poate afecta sistemul. 

  • Mănânci în fața calculatorului

Orice rest de mâncare care intră în tastatură va atrage în cele din urmă cei mai nedoriți oaspeți: furnicile și gândacii. În plus, nu lăsa niciodată un pahar cu suc sau cana cu cafea pe laptop.

  • Muți laptopul într-un mod agresiv

Încearcă să fii foarte atent cu laptopul când îl muți, dacă acesta nu include o unitate SSD (solid-state drive). Unitatea HDD mecanică se poate deteriora dacă este zgâriată în timp ce este activă, deoarece are multe părți în mișcare care se rup ușor. Ca rezultat, vei pierde toate datele.

  • Nu scoți cablul de la încărcător după ce s-a încărcat

Din punct de vedere tehnic, nu poți supraîncărca o baterie pentru laptop deoarece modelele moderne folosesc baterii litiu-ion. Cu toate acestea, microcontrolerul care împiedică supraîncărcarea bateriei poate fi deteriorat. În acest caz, o încărcare de alimentare non-stop va supraîncălzi bateria.

Dacă ai nevoie de un nou laptop, atunci intră pe Lajumate.ro și răsfoiește cele peste 3.000 de oferte cu laptopuri scoase la vânzare.   

              

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

SpyNews