Vezi după ce criterii trebuie să îți alegi cafeaua

 

Cafeaua este una dintre principalele surse de antioxidanți și cea mai îndrăgită băutură la micul dejun. Trebuie să ai grijă la tipul de cafea pe care ţi-l cumperi dacă vrei să te bucuri din plin de proprietăţile sale. Iată care sunt criteriile de care ar trebui să ţii cont:

În timp ce cafeaua organică este crescută în general la umbra altor copaci și a altor plante (de exemplu la umbra copacilor de avocado), cei mai mulți cultivatori de cafea taie pădurile pentru a crea o plantație expusă în totalitate la lumina solară.

Dacă ești preocupat de sănătatea ta și de impactul asupra mediului, caută produsele care au înscripționat pe etichetă „certified by Rainforest Alliance“, „certified by the Smithsonian Migratory Bird Center“ sau „fair trade“.

Trebuie să știi că prețul nu reflectă mereu calitatea. Vei putea cădea în capcana de a crede că o cafea scumpă este automat mai bună și sănătoasă, însă acest aspect depinde de felul în care au fost obținute și de țara din care provin.

Cea mai mare producție de cafea este în Brazilia, cu 5.7 miliarde de tone de cafea produsă într-un singur an. Totodată, Brazilia este și cel mai mare utilizator de pesticide, foarte dăunătoare pentru mediu, dar și pentru sănătate.

Optează pentru un un sortiment organic. Din păcate, cafeaua se clasează pe cel de-al treilea loc al celor mai stropite culturi agricole cu chimicale, pe cel de-al doilea loc clasându-se cea de bumbac, iar în fruntea clasamentului tutunul.

Analizează bine ambalajul și alege cafeaua care are certificat USDA, care atestă faptul că boabele de cafea nu au fost stropite cu pesticide sau îngrășăminte sintetice și nici nu au fost folosite organisme modificate genetic.  

Vezi cele mai noi anunțuri cu cafea scoasă la vânzare pe Lajumate.ro, cel mai mare site de anunțuri gratuite din România.

                    

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate