Rețeta Elenei Merișoreanu: ”Mămăligă în pături”

Elena Merișoreanu a gătit la Star Chef rețeta ei de suflet, ”Mămăligă în pături”.

Ingrediente

  • 250 g mălai grișat
  • 1 l apă
  • 1 linguriță sare
  • 150 g kaizer
  • 5 ouă
  • 150 g brânză sărată
  • 150 g cașcaval
  • 200 g smântână
  • 25 g unt

Mod de preparare

Se face o mămăligă ceva mai subțire, decât în modul clasic, pentru a se putea întinde în vas. Se adaugă și puțin ulei.

4 ouă se fierb, unul se amestecă cu smântâna, brânza și cașcavalul se dau pe răzătoare.

Kaizerul de feliază și se rumenește ușor în ulei încins.

Într-un vas termorezistent uns cu unt, se așază un rând de mămăligă, unul de brânză amestecată cu cașcaval, felii de kaizer, iar mămăligă, brănză cu cașcaval, felii de kaizer, iar peste următorul strat de mămăligă, se toarnă oul amestecat cu smântâna.

Se dă vasul la cuptor până se gratinează ușor la suprafață.

Preparatul se servește cald, cu mare poftă.

facebook whatsapp twitter pinterest
HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

SpyNews