Armele nucleare americane, în România? Previziunile cutremurătoare ale Mariei Ghiorghiu

 

România devine oare gazdă pentru bombele nucleare ale Statelor Unite ale Americii? După tentativa eşuată de lovitură de stat din Turcia, relaţiile dintre Washington şi Ankara se pare că s-au tensionat atât de mult, încât americanii mută peste 20 de arme nucleare de la baza din Ingirlik la cea din Deveselu.

Peste 50 de astfel de bombe erau depozitate pe teritoriul Turciei încă după terminarea Războiului Rece. Mutarea, una la care nimeni nu se aştepta, este văzută cu ochi pesimişti de către experţi. În timp ce unii spun că este o operaţiune extrem de dificilă, alţii spun că România nici măcar nu are baze echipate corespunzător pentru a depozita astfel de arme.

"Nu sunt rachete intercontinentale. Dacă avem o bază capabilă să permită aterizarea şi decolarea avioanelor, poate permite şi deţinerea acestor arme nucleare. Ele sunt operate de baze aeriene şi nu necesită condiţii speciale. Condiţiile ce trebuie să fie speciale sunt cele de securitate, să nu ajungă pe mâna cui nu trebuie. Aceste condiţii sunt cunoscute, testate, deci nu cred că va fi o problemă specială în România. Pericolul este s-o ducem mai bine. Iată Turcia care a fost un aliat important al Americii s-a dezvoltat frumos în ultimele decenii şi prezenţa consistentă a armatei americane nu poate decât să ne bucure. Ţările care au fost capabile să opereze arme nucleare au progresat foarte bine economic. Americanii nu vin doar cu armele nucleare ci pot veni şi cu companii, cu capital, lucru care nu strică", a mărturisit jurnalistul Val Vâlcu.

Atmosfera în Deveselu este una total opusă panicii, întrucât locuitorii sunt obişnuiţi cu evenimente de ordin militar. Toate astea au fost confirmate şi dezvăluite de Ion Aliman, primarul satului Deveselu.

"Locuitorii sunt obişnuiţi şi au trăit cu o unitate militară alături. Nu există niciun fel de teamă, nu există niciun fel de, să zic aşa, să stăm cu vreun semn al întrebării că am avea ceva probleme în ceea ce priveşte securitatea. Din contră, considerăm că suntem cea mai păzită zonă din lume, la ora actuală. Deveselenii sunt obişnuiţi cu astfel de evenimente din 1952-1955 de când a funcţionat Baza Militară de Aviaţie la Deveselu şi a mai fost şi baza de Artilerie. Sunt obişnuiţi să vadă astfel de lucruri în comună. Cu privire la scutul antirachetă şi ce fac dânşii... e simplu ca "Bună ziua!" Dânşii nu fac administraţie, noi nu facem cu focoase şi rachete nucleare. Fiecare îşi face meseria", a explicat primarul de la Deveselu, Ion Aliman.

Deşi primarul oraşului este încrezător, Maria Ghiorghiu, clarvăzătoare, nu vede situaţia deloc să aibă o evoluţie benefică, ci dimpotrivă. Aceasta a intrat în legătură directă în "Star Magazin" şi a mărturisit o viziune pe care a avut-o în Mai 2016 pe care abia acum a reuşit s-o desluşească.

"În ziua de 15 Mai 2016 auzeam un glas în dreapta mea care spunea "Deveselu, fug oiţele de la Deveselu". Acum ştim cu toţii ce înseamnă oiţele, oamenii lui Hristos sunt. Vedeam Deveselu aşa cum este el şi într-o clipă totul a rămas ca un vulcan în plin clocot. Deveselu va fi şters de pe faţa pământului, vă spun sincer. Acum au un motiv în plus să ne atace. Fie că vrem, fie că nu vrem, aceste mesaje mai devreme sau mai târziu se vor adeveri. Aş vrea ca toată lumea să fie cu ochii pe Deveselu", a mărturisit Maria Ghiorghiu.

20 de arme ar fi fost fost transportate la Deveselu
Conform stiripesurse.ro, Statele Unite ale Americii au început transferul de arme nucleare staţionate în Turcia spre România. Asta s-a întâmplat pe fondul relaţiilor deteriorate dintre Washington şi Ankara, afirmă EurActiv. Acelaşi portal precizează că Ministerul Afacerilor Externe român neagă cu vehemenţă această informaţie.

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest