Cât de periculoasă este boala sărutului? Simptomele ei te trimit direct la medic

 

Boala sărutului este o afecţiune care se poate transmite oricui, iar consecinţele pot fi extrem de grave. După cum îi spune şi denumirea, virusul se contactează doar prin sărut, iar primele simptome ale bolii seamănă foarte mult cu cele ale unei banale răceli.

Iată ce implică această boală controversată, dar şi cum poate fi semnalată.

Boala sărutului sau mononucleoza, în termenii medicali, este o boală infecţioasă care ajunge să scadă imunitatea pe viaţă. Ea se declanşează în urma infecţiei cu virusul Epstein Barr, prezent în salivă, şi transmis prin intermediul sărutului. Boala afectează cam 10-20 la sută din tineri, cu vârstele cuprinse între 15 şi 35 de ani.

Important de ştiut este faptul că această boală se declanşează o singură dată în viaţă, iar persoanele vizate sunt cele care au un stil de viaţă stresant, o alimentaţie dezechilibrată şi au tendinţa de a cădea în depresie.

Primele simptome includ febră, inflamarea ganglionilor din gât, pete albe pe amigdale, dureri de cap, dureri musculare, stări de frisoane, dar şi respiraţie greoaie. Dacă vă regăsiţi în simptomele enumerate, prezentaţi-vă imediat la spital. Medicii recomandă repaos la pat timp de o lună, să consumaţi multe lichide, un regim alimentar bogat în vitamine şi desigur, abstinenţă de la sărut!

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest