Ce trebuie să mâncăm ca să ţinem gripa departe? Alimentele care îţi asigură o imunitate de fier

 

A început sezonul rece şi mai mult ca oricând e indicat să avem grijă ca alimentaţia noastră să fie bogată în vitamine şi minerale! Doar aşa sistemul imunitar va avea forţă să lupte împotriva gripei.

Pentru a ne feri de gripă, medicii ne recomandă să consumăm mâncăruri cu un conţinut bogat în zinc, vitamina A şi antioxidanţi. Iar unul dintre cele mai bune alimente este carnea de vita. Este foarte bogată în zinc, dar şi în fier şi vitamina B12, ceea ce ajută creşterea rezistenţei organismului la infecţii.

Cartofii dulci conţin vitaminele A şi C, potasiu, fibre, gluten şi carbohidraţi. Dau organismului energia de care are nevoie. În plus, potasiul scade riscul de boli cardiovasculare, iar fibrele şi antioxidanţii împiedică apariţia cancerului. Ciupercile sunt adevărate surse de energie. Conţin proteine şi aminoacizi care dau rezistenţă celulelor.

Ceaiurile, mai ales cel negru şi cel verde, au un conţinut mai mare de antioxidanţi decât orice fruct sau legumă. Astfel, ajută la eliminarea radicalilor liberi şi la combaterea răcelilor. Chefirul este un alt aliment antigripal care produce anumite bacterii în organism, pentru a creşte imunitatea, dar ne fereşte şi de bolile digestive.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest