Cum ne otrăvim singuri mâncarea? Pericolul vine de unde nu te aştepţi

 
+2 click pentru
galerie

La asta sigur nu v-aţi gândit niciodată! Ne putem otrăvi singuri mâncarea, fără sa avem idee că facem asta. Totul porneşte de la o serie de greşeli pe care le facem fără să ne dăm seama.

Cercetătorii americani susţin că oamenii tind să atingă prosoapele înainte să se spele pe mâini, răspândind astfel bacterii periculoase, responsabile de intoxicaţii alimentare grave. 90% din prosoapele de bucătarie analizate conţineau bacterii otrăvitoare pentru mâncare.

De asemenea, mulţi îşi folosesc telefonul mobil în timp ce gătesc. Gadgetul poate fi acoperit cu bacterii, precum E.Coli, mai ales că este dus şi în baie de multe ori. Pentru a evita contaminarea mâncării, specialiştii recomandă spălarea prosoapelor imediat după ce aţi terminat de gătit, ori înlocuirea lor cu prosoapele de hârtie.

În ceea ce priveşte telefoanele, ele ar trebui şterse cu soluţie dezinfectantă în mod frecvent.

L.F.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest