Dacă până acum când vorbeai despre alimente mov, te gândeai la coacăze, cartof mov, sau varză, de acum încolo s-ar putea să zăriţi pe rafturile magazinelor şi pâinea mov!
articolul continua dupa recomandari
Noutatea vine după ce un profesor s-a gândit să culeagă ce-i mai bun din alimentele purpurii şi să îi ofere şi pâinii din beneficiile lor. Pâinea mov se anunţă a fi noul produs alimentar minune! Mai ales după ce despre pâinea normală s-a spus că dezechilibrează nivelul glucozei din sânge sau că ar sta la baza obezităţii oamenilor.
Un profesor de la Universitatea Naţională din Singapore a avut o idee! A extras antocianina din orezul brun, un pigment natural care colorează boabele dar care are şi proprietăţi antioxidante puternice, şi a injectat-o în pâine. Antocianina se găseşte, de altfel, în fructe precum: coacăze negre, cireşe sau rodii şi legume ca varza şi ceapa roşie. Prin experimentul său, doctorul a vrut să obţină un rezultat sănătos, fără a schimba textura pâinii, cea pe care o apreciem cu toţii.
Pe lângă faptul că pâinea s-a colorat, a rezultat şi o reacţie chimică prin care digestia este încetinită cu 20%, oferindu-i organismului timp suficient să-şi extragă substanţele benefice. Aşadar, o pâine mult mai sănătoasă! Studiile ulterioare au arătat că substanţa ajută la prevenirea bolilor cardiace şi neurologice, şi chiar şi a cancerului.
Foto: rtv.net
M.T.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc