Reţeta perfectă pentru o masă de weekend: "Musaca din carne de curcan", recomandată de la Florentina Raiciu

 
+2 click pentru
galerie

Te pregăteşti să iei masa alături de cei dragi în weekend şi vrei să îi surprinzi cu ceva bun? Pregăteşte-le o "Musaca din carne de curcan" şi vei avea mare succes. Este o reţetă delicioasă şi uşor de preparat.

Asistena Florentina Raiciu a pregătit acest preparat în ediţia de astăzi e emisiunii "Star Matinal de Weekend", de la Antena Stars. 

Ingrediente:

- un kilogram carne tocată de curcan

- 6 cartofi

- 3 vinete mari

- 3 dovlecei mari

- 2-3 roșii medii

- 150 g cașcaval ras

- 150 ml vin alb sec

- 100 ml ulei

- Sare și piper după gust

Mod de prepare:

Taie toate legumele felii subțirele și apoi rumenește cartofii în tigaie, în puțin ulei. Scoate-i apoi pe un șervete de hârtie. Prăjește apoi și carnea tocată, adăugând puțină apă din când în când, ca să nu se usuce. Las-o în tigaie în jur de 20 de minute.

După ce s-a rumenit bine și carnea, urmează să așezăm straturile pentru musaca: întinde mai întâi un strat subțire de cartofi, apoi unul de carne, pe deasupra unul de vinete, apoi unul de dovlecei. Mai întinde un strat de cartofi, unul de carne, vinete și dovlecei, apoi pe deasupra (ultimele straturi) întinde feliile de roșii și cașcavalul ras cât să acopere toate ingredientele. Asezonează după plac - fiecare strat sau o dată la două straturi. Toarnă vinul alb și dă tava la cuptor pentru 50 de minute, la 160 de grade.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest