Crizantema – semnificații și origini (P)

 

Crizantema este o floare foarte rezistentă, se acomodează repede și este foare răspândită, are un miros foarte plăcut.

Informații esențiale

Crizantemele infloresc la venirea toamnei și rezistă până la sosirea iernii, dacă vrei să le dăruiești le vei găsi pe parcursul întregului an. Sunt flori vesele, încântătoare datorită culorilor vii și frumoase pe care le au, roșu, roz, galben, chiar și verde. Crizantemele se găsesc și sub două culori, dar și multicolore, cu siguranță o astfel de floare impresionează.

Semnificații și origine

Denumirea de crizantemă provine din limba greacă. Traducerea ar fi floare de aur, denumire ce duce cu gândul la energia pozitivă pe care o transmite floarea și la faptul că este un obiect prețios pentru cine o primește întrucât îi aduce zâmbetul pe chip.

În Japonia, crizantema este foarte însemnată, fiind floare națională. Aceștia o sărbătoresc în fiecare an, iar în China și Coreea, floarea de crizantemă nu lipsește de la evenimente precum căsătoriile și zilele de naștere.

Crizantema este cunoscută drept floarea fericirii și are pe bună dreptate această semnificație întrucât emană fericire prin fiecare petală, este asociată și cu viața lungă și împlinită.

Încă nu se cunoaște sigur unde a apărut pentru prima data planta, în China sau Japonia, iar acest subiect este destul de disputat între cele două tări. Crizantema este foarte apreciată printre nobili, întrucât se consideră că poate prelungi viața, având proprietăți curative.

În Europa, crizantema a ajuns mult mai târziu, în unele părți ale continentului planta este asociată cu funeraliile, dar în mare parte își păstrează semnificațiile și sunt folosite pentru a ura viața lungă și fericită persoanelor dragi, este foarte întâlnită la căsătorii și aniversări.

Legenda crizantemei

Conform unei legende în ziua de Crăciun, un biet cerșetor care mai era și în vârstă a poposit la ușa unei familii care nu era foarte înstărită. Chiar dacă era vorba de o familie săracă, oamenii l-au primit în casă și i-au oferit din ceea ce aveau. Văzând cât sunt de buni oamenii și cum au împărțit chiar și puținul lor, bătrânul le-a mărturisit că este Iisus Hristos și că vor fi răsplătiți pentru bunătatea lor. A doua zi, în locul în care a stat bătrânul, oamenii au găsit crescute crizanteme de culoare albă. Astfel că a rămas o tradiție, ca oamenii să-și ofere crizanteme albe în Ajunul Crăciunului.

O altă legendă povestește că Steaua care a fost ghidul magilor spre locul în care s-a născut Iisus le-a indicat că vor descoperi grajdul în care se afla, marcat fiind de o crizantemă aurie.

Cu ce ocazie dăruim crizantema?

Istoria, legendele și semnificațiile crizantemelor ar trebuie să te împingă să faci cât de des posibil un astfel de cadou sau pur și simplu să ți le achiziționezi, pentru a-și înfrumuseța casa și a-ți bucura sufletul cu ele.

Alege să dăruiești crizanteme pentru a ura viața lungă și fericită la o zi de naștere sau pentru a felicita cu ocazia unei căsătorii. În cazul aniversarilor zilelor de naștere, poți combina crizantemele cu gerbere în buchete de flori online. Pentru un buchet cu un impact vizual mai puternic alege să combini crizantemele cu crini.

 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest