Cum să faci gogoşi ALTFEL? Prepară-le folosind lapte şi orez!

 

Gogoşile sunt un deliciu şi de pregătit, dar şi de savurat! Dacă până acum reţeta ta de gogoşi era cea pe care o au toate gospodinele, cu aluat simplu, află cum se prepară aceste gogoşi cu orez.

Pentru asta, ai nevoie de:

  • 175g de orez
  • 550ml de lapte
  • un ou
  • 3 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 8g praf de copt
  • păstaie de vanilie
  • coaja unei lămâi
  • sare
  • un păhărel de ţuică
  • ulei de seminţe pentru prăjit


Cum se prepară?
Puneţi laptele la fiert alături de zahăr şi păstaia de vanilie. Când începe să clocotească, se scoate păstaia şi se adaugă orezul. Dă focul încet şi amestecă compoziţia cu grijă până ce orezul absoarbe toată cantitatea de lapte. Lasă totul la răcit şi adaugă pe rând oul, ţuica, puţină sare, coaja de lămâie răzuită şi făina amestecată cu praful de copt. Compoziţia rezultată va fi moale, dar asta înseamnă că până acum v-aţi descurcat de minune!

Ia aluatul cu ajutorul a două linguriţe şi pune-l la prăjit în uleiul încălzit la o temperatură de aproximativ 170 de grade Ceslius. De cum prind culoare, gogoşile trebuie scoase cu ajutorul unor linguri de tip plasă şi trebuie lăsate la scurs prin mişcări orizontale.

Treceţi gogoşile prin zahăr tos sau pudrează-le cu zahăr pudră. Dacă vrei să ai un gust cu adevărat divin, poţi injecta gogoşile cu vanilie.

În cazul în care nu preferi gogoşile fragede şi îţi plac mai mult cele crocante, adaugă încă puţină făină la compoziţia de bază şi trece-le prin făină înainte de a le pune la prăjit.

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest